Yatarak oyun oynamak

doriyella

Hectopat
Katılım
7 Şubat 2021
Mesajlar
175
Yatak setup ismini verdiğim düzenimi sizinle paylaşmak istedim. Öncelikle "bu nedir, niye var?" diyenler için cevap vereyim. Ben uzun saatler bilgisayar başında bulunan birisiyim. Benim gibi olan kişilerin başına gelen en büyük sorunlardan biri de bel, boyun ağrıları ve hatta bel fıtığı. Bel ağrılarımı azaltmak ama ekran süremden de kısmamak için kerestelerden böyle bir düzen hazırladım. Belki içinizde böyle bir şeye ihtiyacı olan vardır diye sizlerle de paylaşmak istedim. Burada oyun kontrolcüsüyle oyun oynanabilir, film-dizi izlenebilir veya yatarak arkadaşlarla Discord üzerinden konuşulabilir.
Detaylara ineyim biraz da, küçük bir rafı var her iki tarafında. Oraya cipsinizi, kolanızı, kontrolcünüzü koyabilirsiniz hatta yukarı kısma ek olarak bir hoparlör koyabilirsiniz. Ben kulaklıkla daha rahat ettiğim için sadece küçük bir kablosuz hoparlörüm var. Mikrofonunuzu yukarı sabitleyebilirsiniz. Benimki kondenser bir mikrofon ama siz daha ucuz yollu bir şeyler koyabilirsiniz. Aşağıda 3D modelini de koyacağım ölçülere bakabilirsiniz fakat orada monitörü nasıl yerleştirdiğime dair bir görsel yok size anlatayım anlatayım. İki monitörüm var, büyük olan monitörümün çerçeve ölçülerine göre kereste kestim. Monitörün çerçevelerine değecek ama ekranı kapatmayacak şekilde ayarladım ama buna kasmak istemiyorsanız basit bir çözümü daha var üstüne ölçülere göre pleksi cam kestirip direkt olarak sığan her monitörü koyabilirsiniz. Benim elimde kasa camı vardı ben onu küçük monitörümü yukarı koymak için kullanıyorum. Anlamak zor geldiyse yorumlarda anlatabilirim.
Yattığım normal bir yer yatağı ölçüleri 1.75'e 80 cm gibi bir genişliği var küçük bir yatak ama ben de küçük bir adam olduğum için rahatsız etmiyor :). Kendi zevkinize göre özelleştirebilirsiniz. Hiç alakanız yoksa biraz marangozluk videoları izlemeniz gerekecek direkt olarak vidalarsanız keresteler ayrılıyor ilk önce delik açmanız falan gerekecek. Ben keresteleri Bauhaus'tan aldım. Dekupaj testeresiyle kestim ve darbesiz matkapla vidalama yaptım. Aşağı yukarı bunlar gerekiyor siz el testeresiyle de kesebilirsiniz. Süreç çok eğlenceliydi, umarım birilerinin işine yarar.

IMG_20240524_160631.jpg


IMG_20240524_160639.jpg

resim_2024-05-24_164125187.png

IMG_20240524_160708.jpg
 
Kasa camı ekrandaki renk kalitesini bozmuyor mu? Kasa camları sanırım genellikle biraz koyu tonda oluyor.
 
Niye böyle düşünüyorsunuz?
Genç kardeşlerimiz o kadar dolu ki şu an bu kadar boş bir başlığa şu yorumu atabiliyorlar, zamanlarını burada harcayabiliyorlar. Kardeşim cidden çok boş bir setup olmuş kusura bakma sen de. Technopat'taki herkes yapay zeka geliştiricisi genç milyonerlerdir ve bu sitede böyle boş şeyler sevmezler, doldurmak lazım biraz
 

Yeni konular

Geri
Yukarı