Yatarak oyun oynamak

Tabii ki burada neden bu kadar üstüme gelindiğini anlamamakla beraber yaptığım şeyi inanılmaz buluş herkes kullansın gibi satmıyorum. Farklı şeyler yapılır tabii ki. Ben bu işi yaparken zevk aldım ve severek kullanıyorum sizin çözümünüz de kulağa çok güzel geliyor.

Estağfurullah amacım yargılamak değil, bende çoğu kişi gibi karşıya bakmaya alışkınım:d yukarı bakarak PC de bir şeyler yapmak garip. İllaki farklı bir şekilde oyun oynayıp film izleyecek olsam bu projeksiyon ile olurdu. :d
 
Fareyi kullanmanızı gerektiren işlemleri burada uygulayabiliyor musunuz? Yoksa her fareyi kullanmanız gerektiğinde oradan kalkmanız mı gerekiyor?
Kablosuz fare var, usb uzatma aparatını takarak fareyi rafta kullanabilirsiniz.

Estağfurullah amacım yargılamak değil, bende çoğu kişi gibi karşıya bakmaya alışkınım:d yukarı bakarak PC de bir şeyler yapmak garip. İllaki farklı bir şekilde oyun oynayıp film izleyecek olsam bu projeksiyon ile olurdu. :d
Evet projeksiyon işini ben de düşündüm fakat pahalı geldi. Böyle izole bir şey yapmak istedim.

Yatağın ayaklarına titreşim motoru ekleyin, oyunda konsol titreştikçe yatak da titresin gerçekçi olur.
Güzel olur gerçekten, titreşim motoru var herhalde elinizde gönderebilirseniz çok mutlu olurum.

Bir kutuya hapsolmuş gibi , iyi seyirler 😊
Teşekkür ederim, hapsolmak gibi değil de daha çok ortamdan izole olup yaptığım şeye odaklanmak gibi geliyor bana.
 
Son düzenleme:
Yatak setup ismini verdiğim düzenimi sizinle paylaşmak istedim. Öncelikle "bu nedir, niye var?" diyenler için cevap vereyim. Ben uzun saatler bilgisayar başında bulunan birisiyim. Benim gibi olan kişilerin başına gelen en büyük sorunlardan biri de bel, boyun ağrıları ve hatta bel fıtığı. Bel ağrılarımı azaltmak ama ekran süremden de kısmamak için kerestelerden böyle bir düzen hazırladım. Belki içinizde böyle bir şeye ihtiyacı olan vardır diye sizlerle de paylaşmak istedim. Burada oyun kontrolcüsüyle oyun oynanabilir, film-dizi izlenebilir veya yatarak arkadaşlarla Discord üzerinden konuşulabilir.
Detaylara ineyim biraz da, küçük bir rafı var her iki tarafında. Oraya cipsinizi, kolanızı, kontrolcünüzü koyabilirsiniz hatta yukarı kısma ek olarak bir hoparlör koyabilirsiniz. Ben kulaklıkla daha rahat ettiğim için sadece küçük bir kablosuz hoparlörüm var. Mikrofonunuzu yukarı sabitleyebilirsiniz. Benimki kondenser bir mikrofon ama siz daha ucuz yollu bir şeyler koyabilirsiniz. Aşağıda 3D modelini de koyacağım ölçülere bakabilirsiniz fakat orada monitörü nasıl yerleştirdiğime dair bir görsel yok size anlatayım anlatayım. İki monitörüm var, büyük olan monitörümün çerçeve ölçülerine göre kereste kestim. Monitörün çerçevelerine değecek ama ekranı kapatmayacak şekilde ayarladım ama buna kasmak istemiyorsanız basit bir çözümü daha var üstüne ölçülere göre pleksi cam kestirip direkt olarak sığan her monitörü koyabilirsiniz. Benim elimde kasa camı vardı ben onu küçük monitörümü yukarı koymak için kullanıyorum. Anlamak zor geldiyse yorumlarda anlatabilirim.
Yattığım normal bir yer yatağı ölçüleri 1.75'e 80 cm gibi bir genişliği var küçük bir yatak ama ben de küçük bir adam olduğum için rahatsız etmiyor :). Kendi zevkinize göre özelleştirebilirsiniz. Hiç alakanız yoksa biraz marangozluk videoları izlemeniz gerekecek direkt olarak vidalarsanız keresteler ayrılıyor ilk önce delik açmanız falan gerekecek. Ben keresteleri Bauhaus'tan aldım. Dekupaj testeresiyle kestim ve darbesiz matkapla vidalama yaptım. Aşağı yukarı bunlar gerekiyor siz el testeresiyle de kesebilirsiniz. Süreç çok eğlenceliydi, umarım birilerinin işine yarar.

Eki Görüntüle 2203443

Eki Görüntüle 2203445

Eki Görüntüle 2203447

Eki Görüntüle 2203446

Yastık besıktas cakmak Galatasaray.
 
Gerçekten harika bir fikir ve uygulama! Bilgisayar başında uzun saatler geçiren biri olarak bel ve boyun ağrılarının ne kadar büyük bir sorun olabileceğini çok iyi anlıyorum. Senin bu sorunu ekran süresinden kısmadan çözmüş olman gerçekten harika.

Yatak setup'ının detaylarına baktıkça, ne kadar işlevsel ve pratik olduğunu görebiliyorum. Özellikle iki tarafında bulunan küçük raflar, cips ve kola gibi atıştırmalıklarınızı veya kontrolcünüzü koymak için mükemmel bir yer sağlıyor. Üst kısma hoparlör yerleştirme fikri de oldukça yaratıcı, bu sayede sesi daha iyi duyabiliyorsun. Küçük bir kablosuz hoparlör tercih etmen ise kablo karmaşasını azaltmak açısından akıllıca bir seçim olmuş.

Mikrofonunu yukarı sabitlemen, Discord üzerinden arkadaşlarla konuşurken rahat bir deneyim sunuyor. Kondenser mikrofon kullanman kaliteli bir ses elde etmeni sağlıyor ama daha uygun fiyatlı çözümlerle de benzer bir konfor elde edilebileceğini belirtmen, okuyuculara alternatifler sunman açısından oldukça faydalı.

Monitör yerleştirme konusunda verdiğin detaylar ise mükemmel. Büyük monitörün çerçeve ölçülerine göre kereste kestirmen ve pleksi cam kullanarak monitörleri sabitleme fikrin, sağlam bir kurulum sağlıyor. Özellikle monitör çerçevelerine zarar vermeden bu düzeni kurman ve kasa camını kullanarak küçük monitörü yerleştirmen, elindeki malzemeleri en iyi şekilde değerlendirdiğini gösteriyor.

Yatak ölçülerinin 1.75'e 80 cm olması ve buna rağmen rahat olman, bu düzenin kişiselleştirilebilir olduğunu vurguluyor. Herkesin kendi zevkine ve ihtiyacına göre özelleştirebileceği bir düzen oluşturman, projenin esnekliğini ve geniş kullanım alanını ortaya koyuyor.

Marangozluk videoları izlemen ve keresteleri doğru şekilde vidalaman gerektiğini belirtmen, bu işe yeni başlayacaklar için değerli tavsiyeler sunuyor. Bauhaus'tan aldığın keresteler ve dekupaj testeresi kullanarak yaptığın kesimler, sürecin ne kadar eğlenceli ve öğretici olabileceğini gösteriyor.

Sonuç olarak, bu projeyi hem işlevsel hem de yaratıcı buldum. Kendi ihtiyaçlarına göre mükemmel bir çözüm üretmişsin ve bunu paylaşarak başkalarına da ilham verebilecek bir adım atmışsın. Tebrik ederim, bu proje gerçekten çok yerinde ve gerekli bir uygulama olmuş. Ben bu projeye bayıldım 😊
 

Yeni konular

Geri
Yukarı