Yatarken PC Fişini Çekmek

eminilhan

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
Bizim burada sık bir şekilde elektrik kesilmeleri oluyor. Bilgisayarı korumak adına yatarken fişini çeksem bir problem olur mu?

Fişi sürekli takıp çıkarmak takıp çıkarmak zararlı bir şeydir bu arada. Zaten yararlı bir şey olsaydı, PSU'ya anahtar yapmazlardı. Çıkarırdık fişten. :)

Ben hayatımda hiç akım kesmedim. Fişten asla çıkarmam. Hem fişe zarar verir, hemde ani elektrik giriş çıkışları sürekli olur.

En güzeli PSU'nun anahtarını kapatmak ya da akım korumalı priz kullanmak.

Ben bilgisayarı normal kapattıktan sonra Windows'tan fanlar durunca alltan pirizin anahtarını kapatıyorum?

Yaklaşık 13-14 yıldır bilgisayar kullanıyorum. hiç bir zaman ne fişi çektim, ne başka bir şey yaptım.

Bende Türkiye'de yaşıyorum, elektrik kesintisi oluyor. Ama zaten mevcut PSU'lar akım korumalı olarak geliyor. Kendi içlerinde zaten koruması var. bi de akım korumalı priz taktım mı, yıldırım düşmediği sürece problem olmaz. Sürekli elektrik verip kesmek verip kesmek sağlıklı değil.

Demek istediğim şu bilgisayarı kapat seçeneğincen bilgisayarı kapattıktan sonra fanlar flan durunca pirizin anahtarını kapatıyorum bir sakıncası var mı diye sordum

Ya tam kesin olarak şu sorun olur bu sorun olur diyemeyiz tabii ki. Elektrik bu sonuçta, hiç sorun olmayadabilir.

Bi kaç yerde bir elektronik aletin sürekli fişe takıp çıkarmanın zararlı olduğunu okumuştum. Fişte hazırda elektrik bekletiyor sürekli. Siz bunu sürekli çekip taktığınızda elektriği kesip tekrar veriyorsunuz.
Bios pilinde bitmeye sebep olabildiğini de okumuştum ama bunlar insanların tecrübeleri. Dediğim gibi kesin bir sonuç yok.

Bir kaç yerde de fiş çıkarmanın bir zararının olmadığı okudum.

Çok başarılı bir şirkette çalışan Elektrik Mühendisi bir abim; evde ki hiç bir şeyin fişinin sürekli takılıp çıkarılmaması gerektiğini kendi meslek diliyle anlatmıştı.

Kesinlikle akım korumalı prizler alınmalıymış.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı