Yatay geçiş başvurusu yapıp gitmemek

persiaking

Decapat
Merhaba, myp ile yatay geçiş başvurusu yapmak üzereyim. Başvurumu onaya göndere tiklamam gerekiyor ama korkum. Şu eğer kabul edilirse
Ve ben vazgecersem diğer kaydım silinir mi? Ben gitmek istemezsen ne olur hangi işlemi yapmam gerekir iptal için?

Başvurunun kabul edilmesi durumunda sana kayıt hakkı tanınır. Bu kadar.
Bu hakkı kullanıp kullanmamak sana kalmış. Kullanırsan aynı seviyede örgün sadece bir yükseköğrenim kurumuna kayıtlı olunabilir kuralı yüzünden eski okulundan kaydın düşer. Kayıt yapmazsan hiçbir şey olmaz. Yedeklere hak verirler.

Başvurunun kabul edilmesi durumunda sana kayıt hakkı tanınır. Bu kadar.
Bu hakkı kullanıp kullanmamak sana kalmış. Kullanırsan aynı seviyede örgün sadece bir yükseköğrenim kurumuna kayıtlı olunabilir kuralı yüzünden eski okulundan kaydın düşer. Kayıt yapmazsan hiçbir şey olmaz. Yedeklere hak verirler.
Peki ben lisansdan ön lisansa yatay geçiş başvurusu yapsam o kural olmadigi için hem lisans hem önlisans 2sini aynı anda okuyabilir miyim?

Kesin bilgim olmamakla beraber genel YKS sistemine aykırı olduğu için mümkün olmadığını düşünüyorum. Başvurduğunuz yerin yatay geçiş şartları kısmını iyice inceleyin. Örnek bir yer izin vermiş. Ama eskisinin düşmeyeceği garantisi verilmiş mi görmedim.
Ayrıldığınız okuldan kaydınızın silinmesinin sebebi dediğim kural olmak zorunda değildir belki de. Dediğim kural daha çok bir yerde okurken tekrar sınava girip başka bir yerde okumaya başlama durumunda karşılaşılıyor.

@persiaking, ikisini aynı anda okuyamazsınız. Birini açıktan okuyabilir, diğerini örgün okuyabilirsiniz.

@persiaking, rica ederiz. Eğitim hayatında başarılar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı