Yatay geçiş olayları nasıl işler?

kerim3034

Decapat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba On Dokuz Mayıs Üniversitesi'nde bilgisayar programcılığı okuyorum, ailevi olaylardan dolayı ATT (paramedik) bölümüne geçiş yapmak istiyorum, geçen sene puanım 360'dı fakat bu işler nasıl oluyor pek bilgi sahibi değilim, işin içinde olan birisi varsa yardım edebilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Puanın, geçmek istediğin bölümün puanına denk veya fazla ise geçebilirsin. Hangi puana dersen, üniversiteye kayıt olduğun yıldaki puanın, o bölümün aynı yıldaki taban puanına denk veya aşıyorsa geçebilirsin.

Örneğin; senin 2024 puanın 360, ATT’nin 2024 puanı 355. Bu bölüme geçebiliyorsun. Senin için kontenjan açıyorlar özel, kapasitenin %30’u kadar sanırım.

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Bilginiz dahilinde midir bilmiyorum fakat yatay geçişi nasıl yapıyoruz her üniversitenin başvuruları ayrı mı oluyor?

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Bilginiz dahilinde midir bilmiyorum fakat yatay geçişi nasıl yapıyoruz her üniversitenin başvuruları ayrı mı oluyor?
Evet, üniversite internet sitesi olur ya, OBS tarzı, öğrenci kimliğinle giriş yaparsın, daha sonra Başvuru işlemleri gibisinden bir başlık olur menüde. Ona girersin. Orada da kayıt başvuruları olur, oradan bulabilirsin. Merkezi puanla yatay geçiş diye geçer. Ama şu an pasiftir. Sürekli takip edersin, ne zaman açılacağını bilmiyorum genelde dönem sonu acılıyor. O zaman gerekli belgelerle başvurunu yaparsın.

MYP'yle başka kurumlararası geçerken transkript'i de önemsiyorlar mı acaba? Ben okuduğum bölümde çoğu dersten kalacağım gibi de korkuyorum

MYP'yle başka kurumlararası geçerken transkript'i de önemsiyorlar mı acaba? Ben okuduğum bölümde çoğu dersten kalacağım gibi de korkuyorum
Hayır, MYP, sadece Üni sınav puanına bakar. AGNO ile yatay geçiş senin dediğin. Onda bakıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…