İki şekilde de imkan var gibi. Dönem öncesinde mi oluyor iki türlü de?Öncelikle iki çeşit geçiş var. Dönem ortalamaları ile veya ÖSYM puanınızla geçiş yapabiliyorsunuz.
Ortalama ile geçiş üniversiteden üniversiteye, bölümden bölüme değişiyor. Her bölümden her bölüme geçiş yapamıyorsunuz ve okulun kontenjan açması gerekiyor.
ÖSYM puanıyla ile güz döneminde sizin girdiğiniz dönemdeki kontenjanın %30'u kadar kontenjan açmaları gerekiyor. Bu YÖK tarafından zorunlu kılınmış bir şey. Eğer sizin ÖSYM puanınız geçiş yapmak istediğiniz bölümün sizin üniversiteye girdiğiniz sene taban puanından yüksekse geçiş yapabiliyorsunuz.
Bunlar dışında hangi şekilde yapacağınızı ve sorunuzu söylerseniz yanıtlayabilirim.
İki şekilde de imkan var gibi. Dönem öncesinde mi oluyor iki türlü de?
Şuan bana gelen şehri beğenmedim okul açıldığında ilk hafta ben yatay geçiş yapmak istiyorum dediğimde başka şehirlerde kontenjanı dolmamış yerleri listeliyorlar ona göremi tercih yapıp değiştirebiliyorum? Yoksa başka bir sistemdemi çalışıyorÖncelikle iki çeşit geçiş var. Dönem ortalamaları ile veya ÖSYM puanınızla geçiş yapabiliyorsunuz.
Ortalama ile geçiş üniversiteden üniversiteye, bölümden bölüme değişiyor. Her bölümden her bölüme geçiş yapamıyorsunuz ve okulun kontenjan açması gerekiyor.
ÖSYM puanıyla ile güz döneminde sizin girdiğiniz dönemdeki kontenjanın %30'u kadar kontenjan açmaları gerekiyor. Bu YÖK tarafından zorunlu kılınmış bir şey. Eğer sizin ÖSYM puanınız geçiş yapmak istediğiniz bölümün sizin üniversiteye girdiğiniz sene taban puanından yüksekse geçiş yapabiliyorsunuz.
Bunlar dışında hangi şekilde yapacağınızı ve sorunuzu söylerseniz yanıtlayabilirim.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.