Yatay geçişte alttan ders alınır mı?

Hxgncun

Kilopat
Ben 1. sınıfı özel bir üniversitede okudum ve 2. sınıf için devlet üniversitesine yatay geçiş başvurusu yaptım. Başvurum kabul edildi, gittim ve kesin kaydımı oldum. Eski üniversitemde hiçbir dersten kalmadım hepsini verdim. Yatay geçiş yaptığım üniversitenin sisteminden aynı olan derslerim için muafiyet başvurusu yaptım fakat herhangi bir onay ya da red durumu göremedim bir şey yazmıyor. Bugün itibarıyla (30.09.2024) yatay geçiş yaptığım üniversitenin ders kayıtları başladı. 2. sınıf güz yarıyılı derslerim eklediğim fotoğrafta mevcut. Alttan ders görüntüle kısmına bastığımda ise kayıt bulunamadı diyor. Yatay geçişte alttan ders almama gerek yok mu? Yoksa sistemsel bir hata mı var?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-09-30 145632.png
    Ekran görüntüsü 2024-09-30 145632.png
    56,1 KB · Görüntüleme: 114
  • Ekran görüntüsü 2024-09-30 150106.png
    Ekran görüntüsü 2024-09-30 150106.png
    79,3 KB · Görüntüleme: 94
  • Ekran görüntüsü 2024-09-30 150122.png
    Ekran görüntüsü 2024-09-30 150122.png
    49,9 KB · Görüntüleme: 86
İntibak başvurusu yaptım da herhangi bir geri dönüş alamadım hangi dersi alttan almam gerektiğini bilmiyorum bile geri dönüş yapılmadığı için.
Hocam intibak işlemlerini üniversite yapar. Başvuruluk bir durum yok. Yatay geçiş yaptığın üniversitenin bu dönem ki yatay geçiş takvim çizelgesine göz at. Orada geçiş yapan öğrencilerin ders intibak işlemlerinin hangi tarihler arasında yapılacağına dair bilginin yer alması gerekiyor.

Evet görmediğin dersleri alıcaksın. Danışmanın belliyse danışmanına mail atabilirsin
Danışmana mail atmıştım az önce cevap geldi. "Ders muafiyetleriniz için fakültenizden yönetim kurulu kararı beklenmektedir." yazmış. Fakülteye de atmıştım onlar da aynı şeyi söylemiş. Kısaca dekanlığa iletilmiş sonuç bekleniyormuş. Birkaç gün içinde sisteme düşermiş notlarım.

Evet görmediğin dersleri alıcaksın. Danışmanın belliyse danışmanına mail atabilirsin
Gördüğümüz dersleride alabiliyormuyuz? Bende yatay geçiş yaptım 1. sınıftaki eğitim psikolojisi gibi bölümümde zorunlu olan dersleride almam gerektiği gösteriliyor ama transkripte baktığımda o derlersdeki nortlarım işlenmiş aynı zamanda yabancılar için inkılap dersinide zorunlu gösteriyor ki ben Türküm. bir muallakta kaldım öğrenci işleri seçtirmedi ama pek güvenemiyorum onlara, işlerini pek düşünerek yapıyorlarmış gibi değiller.

Gördüğümüz dersleride alabiliyormuyuz? Bende yatay geçiş yaptım 1. sınıftaki eğitim psikolojisi gibi bölümümde zorunlu olan dersleride almam gerektiği gösteriliyor ama transkripte baktığımda o derlersdeki nortlarım işlenmiş aynı zamanda yabancılar için inkılap dersinide zorunlu gösteriyor ki ben Türküm. bir muallakta kaldım öğrenci işleri seçtirmedi ama pek güvenemiyorum onlara, işlerini pek düşünerek yapıyorlarmış gibi değiller.
Ortalama yükseltmek istiyorsan alabilirsin. Bence danışmanına mail at durumu anlat. Yeni okulundaki transkriptte işlenmişse sorun olmaz

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı