Yatırım için script yazdım, yasal mı?

Makaleler
1
Yer
İstanbul
Başlıktan anlaşılacağı üzere, bir script yazdım. Banka olarak Enpara'yı kullanıyorum. Her saniye bankaya istek gönderiyorum bu durumda çok istek göndermiş oluyorum, mutlaka farkına varılacaktır. Scripti kendim için yazdım, altın takibi yapıp telefonuma bildirim gönderiyor. Verilerin çeklimesi yasal mıdır yasak mıdır? Bir nevi kopyalanıyor ve ayrıca hepsini detaylı bir şekilde kayıt tutuyorum. Yayınlamak amaçla değil, tamamen kendime ait bir script, bir nevi bot.

Yasadisi oldugunu sanmam ama bankanin Firewall'i sizi kara listeye alip erisiminizi engelleyebilir.
Biraz inceledim aslında bankanın sayfasını ancak bununla ilgili bilgi bulamadım. Teşekkür ederim. Bu durumda script'i birazcık daha geliştirip, farklı tarayıcı bilgileri, ip adresleri ve benzeri bilgiler ile ziyaret etmesini sağlayacağım.

Bence bu tur yontem deneyip yatiriminizi riske atmak yerine kontrol sikligini dusurun. Her saniye yerine ornegin 60 saniyede bir yapin. Dusundugunuz cozum manipulatif olarak agilanip hesabinizi riske atar bence.
Yok ben banka hesabımla girmiyorum, giremem zaten. Döviz işlemleri sayfasından veri çekiyorum sadece. Kur oranları 5-10 saniyede güncellendiği için her saniye olarak ayarladım.

Yasadışı bir durum varmış gibi görünmüyor. Hatta bazı bankaların kendi sisteminde var bu durum. Belli aralık belirliyoruz ve bu aralığın altına ve üstüne çıktığında kur, uygulama bildirim gönderiyor bize.

Yasadışı bir durum varmış gibi görünmüyor. Hatta bazı bankaların kendi sisteminde var bu durum. Belli aralık belirliyoruz ve bu aralığın altına ve üstüne çıktığında kur, uygulama bildirim gönderiyor bize.
Aslında hazır sistemler de var ama tam benim istediğim gibi çalışmıyorlar. Ben tam istediğim şekilde ayarladım kendime. Sabahtan beridir aklımda bu sorun vardı, sayenizde çözüldü teşekkür ederim.

Public olarak sunulan bir bilgiyi programlamatik olarak almanin yasadisi hic bir tarafi yok.
Saniyede 1 istek gondermek de kotu bir sey degil. Banka fark etmeyecektir bile bunu.
Yurt disinda bankalar API sunuyorlar bu tarz exchange bilgilerini paylasmak icin, bizimkilerin hala bu isi yapamamalari kendi kabahatleri.

Public olarak sunulan bir bilgiyi programlamatik olarak almanin yasadisi hic bir tarafi yok.
Saniyede 1 istek gondermek de kotu bir sey degil. Banka fark etmeyecektir bile bunu.
Yurt disinda bankalar API sunuyorlar bu tarz exchange bilgilerini paylasmak icin, bizimkilerin hala bu isi yapamamalari kendi kabahatleri.
Dua edelim ki sanal pos API'ı var hocam. :D

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı