Yatırım için vadeli hesap mantıklı mı?

ayazcag

Hectopat
Daha fazla  
Bu işlerden hiç anlamayan birisi olarak sizlerin bilgilerine danışmak istiyorum. Mantıksal olarak düşündüğümde vadeli hesap açsam ve burada paramı tutup dokunmasam, aylık bir kazanç elde edeceğim ama hesaba katmadığımız bir şey daha var enflasyon. Her ne kadar kağıt üzerinde para kazanıyormuş gibi gözüksem de aslında her geçen gün param değer kaybedeceği için kazandığım paranında bir önemi kalmıyor. Yani yatırım yapacağım, para kazanacağım uğruna para kaybetmiş olmak istemiyorum. Bu durumda ne yapmalıyım? İnternette kur korumalı vadeli hesap tarzı şeyler duydum, bu tarz kavramlar bana çok inandırıcı gelmedi. Çünkü bilirkişiler tarafından bu tarz kavramı hiç duymamıştım. Ne yapmalıyım paramı nerede değerlendirmeliyim? Yatırım tavsiyesi de verebilirsiniz ama tercihen coinlerle borsayla falan uğraşmak istemiyorum. Vadesiz hesap para kaybetmeme sebep olacaksa dolar hesabı açıp hiç değilse param değer kaybetmesin hesabımda olduğu gibi dursun değil mi? Başta da dediğim gibi kur korumalı vadeli hesap ya da vadeli dolar hesabı diye bir şey var mıdır? Bankacı olan ya da bu tarz konularda bilgi sahibi olanlar beni aydınlatırsa sevinirim. Teşekkür ederim iyi sosyaller herkese.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dolar, euro veya altın varken mantıksız. Vadeli hesapta alacağınız kar döviz veya altın yatırımında alacağınız karın altında kalıyor. Kur korumalı hesapta var fakat dediğim gibi doğrudan dolar altın veya euro almak varken bana kalırsa mantıksız. Öte yandan elinizdeki para ne kadar bilmiyorum ama şu zamanda en mantıklı yatırımlardan biride toprak almak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı