Yatirimci olmak icin hangi bölüm okunmali?

mahmutabe

Centipat
Daha fazla  
Yatirimci, borsaci, ekonomist veya yatirim danismini olmak icin hangi bolum okunmali? Yapay zekalarla biraz arastirdim: İktisat, finans, isletme ve muasebe ve finans yonetimi dedi. Sizce hangisi daha mantikli?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kendi bölümüm olan iktisat size daha uygun olacaktır. Ekonominin temellerini ve ekonomik bakış açısını iktisat bölümünde kazanabilirsiniz. Unutmayın iktisat okuyacaksanız her yıl yaklaşık minimum 3000 kişi iktisattan mezun oluyor. Burada önemli olan kendinizi ne kadar geliştirdiğiniz ve ön plana attığınız. Mutlaka adı duyulmuş ve eğitim seviyesi yüksek bir üniversitede okumaya çalışın.

Kendi bölümüm olan iktisat size daha uygun olacaktır. Ekonominin temellerini ve ekonomik bakış açısını iktisat bölümünde kazanabilirsiniz. Unutmayın iktisat okuyacaksanız her yıl yaklaşık minimum 3000 kişi iktisattan mezun oluyor. Burada önemli olan kendinizi ne kadar geliştirdiğiniz ve ön plana attığınız. Mutlaka adı duyulmuş ve eğitim seviyesi yüksek bir üniversitede okumaya çalışın.

Size üç sorum olacakti.
1 -Kac puanla girdiniz ve en iyi universite hangisi size gore?
2- Master yaperken isletme uzerine yapabiliyor musunuz?
3- Grafik okumak ogreniyor musunuz?

İİBF içerisindeki herhangi bir bölüm.

Cevabiniz icin teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Size UC sorum olacakti.
1 -kac puanla girdiniz ve en iyi uneversite hangisi size gore.
2- Master yaperken isletme uzerine yapabiliyor musunuz?
3- grafik okumak ogreniyor musunuz?

Cevabiniz icin teşekkürler.

1)ben eşit ağırlıkta 35.000 sıralama ile Marmara Üniversitesi İngilizce iktisat fakültesine yerleştim. Marmara iktisat fakültesi açısından iyi bir seviyede gerek verilen eğitim olsun, gerek sağlanan destekler olsun. Ama iyi üniversite dediğimiz zaman işin içine Boğaziçi-Koç-Sabancı gibi üniversiteler girmekte.
2)evet yapılabiliyor.
3)iktisat özelinde çokça grafiklerle haşır neşir olacaksınız. Arz-talep eğrileri, marjinal üretim eğrileri gibi gibi vs.

1)ben eşit ağırlıkta 35.000 sıralama ile Marmara Üniversitesi İngilizce iktisat fakültesine yerleştim. Marmara iktisat fakültesi açısından iyi bir seviyede gerek verilen eğitim olsun, gerek sağlanan destekler olsun. Ama iyi üniversite dediğimiz zaman işin içine Boğaziçi-koç-sabancı gibi üniversiteler girmekte.
2)evet yapılabiliyor.
3)iktisat özelinde çokça grafiklerle haşır neşir olacaksınız. Arz-talep eğrileri, marjinal üretim eğrileri gibi gibi vs.

Yine sorum soracağım hocam kusura bakmayin.
Etrafimda iktisat okuyan olmadigi icin sizi bulmisken soruyorum.
1 -İngilizce iktisat nedir İngilizce agirlikli oldugu anlamina geliyor yoksa farkli bir anlamami.
2- sizce Master'da isletme okunurmu.
3- bir yerde borsaci olmak isteyenlere isletme onermisler katiliyor musunuz?
4- kimler iktisat okumali.

Yine sorum soracağım hocam kusura bakmayin.
Etrafimda iktisat okuyan olmadigi icin sizi bulmisken soruyorum.
1 -İngilizce iktisat nedir İngilizce agirlikli oldugu anlamina geliyor yoksa farkli bir anlamami.
2- sizce Master'da isletme okunurmu.
3- bir yerde borsaci olmak isteyenlere isletme onermisler katiliyor musunuz?
4- kimler iktisat okumali.

1)İngilizce iktisatta dersleri İngilizce almaktayız, Türkçe iktisat ile ufak tefek farklılıklar dışında pek bir farkı yok.
2)Master için iktisat&işletme iyi bir kombinasyon okunur.
3)bizim bölümlerde öyle spesifik bir meslek tanımı olmuyor maalesef. Direkt borsacı olacağının hiçbir zaman garantisi yok. Ama finansal işlemleri seviyorsan iktisattan mezun olduktan sonra şirketlerin finans biriminde iş bulma olanağın çok yüksek.
4)açıkçası ekonomiye, siyasete, tarihe, bilime, teknolojiye ilgisi olup çok okuyan insanın iktisat fakültesinde okumasını tavsiye ederim.

1)İngilizce iktisatta dersleri İngilizce almaktayız, Türkçe iktisat ile ufak tefek farklılıklar dışında pek bir farkı yok.
2)Master için iktisat&işletme iyi bir kombinasyon okunur.
3)bizim bölümlerde öyle spesifik bir meslek tanımı olmuyor maalesef. Direkt borsacı olacağının hiçbir zaman garantisi yok. Ama finansal işlemleri seviyorsan iktisattan mezun olduktan sonra şirketlerin finans biriminde iş bulma olanağın çok yüksek.
4)açıkçası ekonomiye, siyasete, tarihe, bilime, teknolojiye ilgisi olup çok okuyan insanın iktisat fakültesinde okumasını tavsiye ederim.

Nasil dersler İngilizce aliyorsunuz ( İngilizcem pek iyi degil ama )yapilir mi?

Nasil dersler İngilizce aliyorsunuz ( İngilizcem pek iyi degil ama )yapilir mi?

Önce 1 yıl hazırlık okuyorsunuz, ingilizceniz hazırlık süreci boyunca gelişiyor daha sonra 1.sınıfa geçiyorsunuz. Ders isimlerini vereyim direkt iktisata giriş-genel muhasebe-genel işletme-matematik ı-iktisat sosyolojisi.

Önce 1 yıl hazırlık okuyorsunuz, ingilizceniz hazırlık süreci boyunca gelişiyor daha sonra 1.sınıfa geçiyorsunuz. Ders isimlerini vereyim direkt iktisata giriş-genel muhasebe-genel işletme-matematik ı-iktisat sosyolojisi.

Hangisi daha iyi İngilizce iktisatmi Türkçe iktisatmi İngilizcem sifir yine de iylesirmi sizin ingilizceniz nasildi hakkinizi helal edin kafamdaki cough sorunun cevabini sizin sayemizde buldum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı