Yavaş bilgisayar için işletim sistemi

Berkay Aydın

Hectopat
Daha fazla  
Eski masaüstü bilgisayarımı babama ayarlamak istiyorum. Tek yaptığı şey internetten bir siteden okey 101 gibi oyunlar oynamak. Java desteği istiyor site. Bunu sağlayabilecek en akıcı ve en hafif çalışan işletim sistemi nedir. Bilmediğimden soruyorum Linux tabanlı bir işletim sistemine girişmeli miyim? Normalde XP kuracaktım ama böyle bir konu açsam iyi olur diye düşündüm. Teşekkürler.

Not: Konu hakkında tamamen bilgisizim daha önce Linux tabanlı bir işletim sistemi kullanmadım.

Windows 8.1 in uygun olacağını sanmıyorum. Eski bir bilgisayar 768 mb rami falan var. 7-8 yıllık bilgisayar.

Ek: Linux dediğime bakmayın. Hızlı bir şekilde tarayıcıda java uygulamalarını çalıştırsın yeter.

Özellikleri pek iyi değil bilgisayarın. Şuan babam kullandığı için bakamıyorum özelliklerine tek hatırladığım 768 rami vardı. İşlemcisi celerondu. Xp eskiden akıcı çalışıyordu fakat artık tarayıcı da yavaş çalışıyor. Linux'un hangi sürümünü önerirsin yada farklı sürümleri var mı? :D En önemlisi java ile beraber chrome kullanabilir miyim?

Chrome açabilsin yeter. Ben de bilmiyorum ama çok zor olmasa gerek. Xp zaten yüklü şuan bilgisayarda. Yavaş diye baştan kuracaktım kurmadan önce araştırayım dedim.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı