Yavaş okumak

Sueqraa

Kilopat
Makaleler
4
Daha fazla  
Meslek
Harry Potter'a tapıyorum.
Selamlar, yakın zamana kadar pek kitap okuyan bir insan değildim. Pandemi döneminde kitap okumaya başladım ve dikkatimi çok yavaş okumam çekti. Bir sayfayı bitirmem 3-3.5 dakikayı buluyordu. Okuya okuya hızlanırsın dediler ama en fazla 2 dakikaya kadar indirebildim. Hızlı okuma teknikleri ile alakalı birkaç şey uyguladıktan sonra 1 dakikaya kadar indi ama okuduğum şey uçup gidiyordu. 600-700 sayfa civarı okuma yaptıktan sonra bir anda okumayı bıraktım, sebebini bilmiyorum ama içimden gelmiyordu. Bu yılın başlamasıyla birlikte tam olarak kitap okuma alışkanlığı kazanmak için okumaya başladım ama yine aynı yerdeyim, 3 dakika. Hızlı okumak için neler yapabilirim? Kitap okumayı gerçekten seviyorum, çok keyifli bir şey ama bir sayfada 2-3 dakika boyunca gezinip durmak her sayfayı ayrı cehennemlere çeviriyor. Her öneri benim için altın değerinde.

Okuya okuya hızlanmışsınız işte :). Daha fazla okursanız daha da indirebileceğinize inanıyorum süreyi.

Takıntı olmuş durumda şu an. Marslı kitabı biraz boşlukluydu, arada nefes aldırıyordu ama Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu (şu an okuduğum kitap) pek öyle değil, boşluk çok az. Acaba etkisi olabilir mi yoksa kendimi avutma şeklim mi ayırt edemiyorum. 😁

Takıntı olmuş durumda şu an. Marslı kitabı biraz boşlukluydu, arada nefes aldırıyordu ama bilinmeyen bir kadının mektubu (şu an okuduğum kitap.) Pek öyle değil, boşluk çok az. Acaba etkisi olabilir mi yoksa kendimi avutma şeklim mi ayırt edemiyorum. 😁

Hocam siz olaya kesinlikle hızlı okumalıyım diye bakmayın. İçeriğini beğeneceğiniz kitaplar alın. Anlayarak okuyun. Okuya okuya daha hızlı ve akıcı okursunuz gittikçe. Merak etmeyin. Kitap okumanın çok faydası var. Okumaya devam edin. Hızlı okuma teknikleri sınav ve yazılılarda, soruyu olabildiğince hızlı ve anlayarak okuyup zaman kazanmak içindir daha çok.

Okuduğunu sindirerek anlıyorsan ve bu sana keyif veriyorsa istersen 5 dakikada oku. Ben de toplu taşımaları çok kullandığım bir dönemde fazlasıyla okuyordum, kitabı bitirmek için okuduğumu fark ettim. Alışkanlıklarımızı değiştirebiliriz istersen. :)

Siz kitap okumayı kelime haznesi geliştirmek, keyifli vakit geçirmek için mi yoksa sınavlardaki paragraf veya soruyu daha hızlı ve anlaşılır okumak için mi okuyorsunuz? Ona göre yorumlayacağımda.

İkisi için de diyelim. Halihazırda TYT sınavına hazırlanıyorum ama çok yüksek bir hedefim yok, 250 puan bile bana yeterli, dolayısıyla önceliğim keyifli vakit, kelime haznesi.

İkisi için de diyelim. Halihazırda TYT sınavına hazırlanıyorum ama çok yüksek bir hedefim yok, 250 puan bile bana yeterli, dolayısıyla önceliğim keyifli vakit, kelime haznesi.

Önceliğiniz keyif içinse salın rahat edin. Oturun şöyle rahat bir pofuduk koltuğa alın elinize salep, kahve, sıcak çikolata içiniz ısınsın okurken. Sonra açın şöyle güzel akıcı bir roman öf mis gibi ya. Ek olarak kitap seçimi ve yazar çok önemli çok bilgi verici konudan sapmayan kitaplar seviyor iseniz Çalıkuşu öneririm. Şahsen benim kitap okuma tutkum bu kitap ile başladı. Sınav içinse günlük okumayı bırakmayın gün gün 1 sayfa arttırarak okuyun. Hızlı okuyacağım diyor iseniz YouTube Ömer Faruk doğru hızlı okuma yazın o teknikleri uygulayabilirsiniz. Ben uyguladım ve etkisini gördüm bence en iyi etken okurken cümlede geri dönüşler yapmamak. :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı