Yavaş ve İmamoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na destek

Bilgilerim eksik mi değil mi onu meclise gelince göreceğiz, ben erken seçimde kim ne yaparsa kime çalışır onu tespit ediyorum. Ayrıca hem olmuyor diyorsunuz, hemde iyi partinin desteği ile olur diyorsunuz, acaba hangimizin bilgisi eksik yada kafası karışık ?

Size de sorayım bakalım;
Türkiyedemisiniz ? Cumhur ittifakını mı yoksa millet ittifakını mı destekliyorsunuz ?

Tamamdır.
Bak bizzat Cumhurbaşkanlığı sitesinde hâlâ yazıyorken ilgili maddeleri oku:

Tane tane yazdım. Üşenmeden bir daha yazayım.
1- Meclis'ten erken seçim kararı çıkması için 360 sandalye lazım. İktidarın sandalye sayısı buna yetmiyor.
2- Anayasa'nın 101. maddesine göre bir kişi en fazla iki kez CB olabiliyor.
3- Anayasa'nın 106. maddesine göre RTE'nin Meclis'i feshedip hem Meclis'i hem de CB seçimini yenileme yetkisi var.
4- Meclis'ten AKP+MHP+İYİ+BBP sandalye sayısıyla erken seçim kararı çıkarsa RTE son kez aday olabiliyor.
5- YSK Anayasa'yı ihlal edebilir.

1, 2. ve 3. durumda RTE aday olamaz.
4. duruma izin verecek tek senaryo İyi Parti'nin iktidara destek vermesi.
5. durum ise Cumhur İttifakı dışında kimsenin istemeyeceği bir şey. Ama bu ülkede Anayasa ihlali ilk kez olmayacak. AKP'de neredeyse alışkanlık oldu.

Soruna gelince;
1- İzmir'deyim.
2- CB seçiminde oyum Bay Kemal'e.

Akşener'in yaptığını haklı buluyorum. Sırf kendi egosu yüzünden adaylığı dayatan ve seçilme ihtimali düşük olan biri için aynı masaya oturulmaz. Akşener büyük ihtimal kendi adaylığı açıklayacak.

CB seçiminde oyum Bay Kemal'e.

Diyelim ki malum partiyi bir şekilde gönderdik, gene en çok milletvekilini mecliste bunlar bulundurmayacak mı? Millet malum partiyi yıllarca iktidarda tutarak yaptı hatayı. Bu saatten sonra bunlardan kurtulmamız zor gibi gözüküyor.

Akşener'in yaptığını haklı buluyorum. Sırf kendi egosu yüzünden adaylığı dayatan ve seçilme ihtimali düşük olan biri için aynı masaya oturulmaz. Akşener büyük ihtimal kendi adaylığı açıklayacak.
Akşener aday olursa iyi olur. Tam "kazanacak aday" olur ha! 😂
İnce ile 3'er 5'er puan paylaşırlar.

Bak bizzat Cumhurbaşkanlığı sitesinde hâlâ yazıyorken ilgili maddeleri oku:

Tane tane yazdım. Üşenmeden bir daha yazayım.
1- Meclis'ten erken seçim kararı çıkması için 360 sandalye lazım. İktidarın sandalye sayısı buna yetmiyor.
2- Anayasa'nın 101. maddesine göre bir kişi en fazla iki kez CB olabiliyor.
3- Anayasa'nın 106. maddesine göre RTE'nin Meclis'i feshedip hem Meclis'i hem de CB seçimini yenileme yetkisi var.
4- Meclis'ten AKP+MHP+İYİ+BBP sandalye sayısıyla erken seçim kararı çıkarsa RTE son kez aday olabiliyor.
5- YSK Anayasa'yı ihlal edebilir.

1, 2. ve 3. durumda RTE aday olamaz.
4. duruma izin verecek tek senaryo İyi Parti'nin iktidara destek vermesi.
5. durum ise Cumhur İttifakı dışında kimsenin istemeyeceği bir şey. Ama bu ülkede Anayasa ihlali ilk kez olmayacak. AKP'de neredeyse alışkanlık oldu.

Soruna gelince;
1- İzmir'deyim.
2- CB seçiminde oyum Bay Kemal'e.
Tamamdır hocam, yalnız bişeyi merak ettim, 4. maddeki durum üzerinden gidilirse;

Erken seçime İYİP değilde, CHP-SP-GP-DP destek verirse, 1. turda yine KK desteklermisiniz ?

Diyelim ki malum partiyi bir şekilde gönderdik, gene en çok milletvekilini mecliste bunlar bulundurmayacak mı? Millet malum partiyi yıllarca iktidarda tutarak yaptı hatayı. Bu saatten sonra bunlardan kurtulmamız zor gibi gözüküyor.
İşte onun sorgusunu tam da İyi Parti'nin yaptığı son gün harakirisine yapmak lazım.
Meclis dağılımında 5'li kalan Millet İttifakı tek parça halinde seçime girerse birinci parti olabilir. Ama Cumhur İttifakı'nı 240'ın altında bırakabilirler mi derseniz, tek başlarına mümkün değil.
Eğer İyi Parti sizin ittifaka tenezzül ederse Cumhur 240'ın altında kalabilir. Yoksa hepsi baraj altı kalır ve AKP 240'ı geçebilir.

Tamamdır hocam, yalnız bişeyi merak ettim, 4. maddeki durum üzerinden gidilirse;

Erken seçime İYİP değilde, CHP-SP-GP-DP destek verirse, 1. turda yine KK desteklermisiniz ?
Hayır, desteklemem. Ama 6 Nisan'dan önce yapılacak bir seçim için erken seçim kararı alsalardı desteklerdim. Artık, o tren kaçtı.

Cevap vermeye değer görmüyorum güzel kardeşim. :) Seçimden sonra konuşmak en mantıklısı bunu sakın unutma. Sana ne anlatsam boş....
Bunlar zannediyor ki, akp iktirdan düştükten sonra, ülke refaha kavuşacak, emin olun daha beter duruma düşebiliriz. Özellikle KK cumhurbaşkanı olursa, dış politikada ne yapıcak çok merak ediyorum. Ukranya-Rusya savaşında, akşener dedi, Rusyaya yaptırım uygulayalım dedi, yaptırım uygulasaydık, yüksek ihtimal bizede doğal gaz gelmeyecekti. Ecevitin muthiş fotoğrafı aklıma geliyor, aynı senaryo KK'nında fotoğrafını çeker atarlar. Yazılacak çok şey var.

Erdoğan kazandı boşuna tartışmayın arkadaşlar. KK sayesinde.

Bunlar zannediyor ki, akp iktirdan düştükten sonra, ülke refaha kavuşacak, emin olun daha beter duruma düşebiliriz. Özellikle KK cumhurbaşkanı olursa, dış politikada ne yapıcak çok merak ediyorum. Ukranya-Rusya savaşında, akşener dedi, Rusyaya yaptırım uygulayalım dedi, yaptırım uygulasaydık, yüksek ihtimal bizede doğal gaz gelmeyecekti. Ecevitin muthiş fotoğrafı aklıma geliyor, aynı senaryo KK'nında fotoğrafını çeker atarlar. Yazılacak çok şey var.
Burada ki arkadaşlar tamamen işe dolar kurundan bakıyor. Enflasyon umurunda değil. Ancak RTE gerçeği diye bir şey var. Kimseyi savunmuyorum ancak 2. bir Adam maalesef yok. CHP çıkıp derse hdp bakanlık vereceğiz Atatürkçüler bile KK'ye oy atmaz. Muhalefet gelse 1 krizde neler olacağının fragmanını gördük. Kaos kaos kaos. Ayrıca KK dış politikayı bırak içeriyi bile yönetemez. Her bi baştan ses çıkar.

Son düzenleme:
Hayır, desteklemem. Ama 6 Nisan'dan önce yapılacak bir seçim için erken seçim kararı alsalardı desteklerdim. Artık, o tren kaçtı.
Tamamdır hocam, burada kilit olan bir de HDP var, bu saatten sonra derdi ikdidar olan erken seçim falan istemez zaten, isteyende malum partiye çalışıyordur, bakalım gidişat nasıl olacak.

Yavaş ve İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'na destek verdi çünkü;

Kendilerini aday olarak gösterseler ve seçilmeseler, Chp'den uzaklaştırılacakları için her ikisinin de siyasi hayatları bitecekti.

Ancak Kılıçtaroğlu'nu desteklediklerini söyledikleri anda benim için her ikisi de bitmiştir.

Demek ki; vatan, millet, sakarya, sadece söylemden ibaretmiş. Önemli olan milletin sorunları, Akp'nin gitmesi vs. değil, bunların siyasi kaygılarıymış.

Her biri, bir diğerinin lacivertiymiş demek ki, yokmuş bunların birbirinden farkı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı