Yavaşlayan bilgisayarı canlandırma

Makbery

Hectopat
Daha fazla  
2013 yılında aldığım Casper Nirvana dizüstü bilgisayarım (Win7 Ultimate 64 bit) son zamanlarda baya yavaşladı. Bilgisayarımı eskisi gibi olmasa bile en iyi performansıyla kullanmak istiyorum. Standart bir kullanıcıyım. Yaptığım tek şey Chrome'da surf, YouTube'da video izlemek, bir şeyler araştırmak falan. Bana en uygun hızlı çalışacak işletim sistemi önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Not: Her türlü işletim sistemi olur.

Özellikler:
  • 4 GB RAM
  • Celeron 1.8 GHz çift çekirdek işlemci
  • 300 GB harddisk
  • Intel HD Graphics
  • 64 Bit

Son düzenleyen: Moderatör:
İşletim sistemi pek bir şey fark ettirmez ya SSD alacaksın yada anakartın uyumluysa xeon e5450 ve benzeri işlemcilere bakabilirsin.

Görmemişim ama sanırım dizüstü işlemcisi değiştirilebiliyor anakartına uygun güzel bir işlemci bulup takabilir yada taktırabilir.

Windows 7 kanımca uygundur. Bu arada sistemine bir SSD takarsan gerçekten ciddi bir performans farkı olacağını da belirtirim. Yaklaşık 170 TL'ye mal olur ancak senin için gayet uyumludur. İyi günler.

Linux dağıtımlarından kurabilirsiniz. Her türlü işinizi görür. Pardus'u, Ubuntu'yu kurabilirsiniz.
Teşekkürler..
Mesaj otomatik birleştirildi:

Windows 7 kanımca uygundur. Bu arada sistemine bir SSD takarsan gerçekten ciddi bir performans farkı olacağını da belirtirim. Yaklaşık 170 TL'ye mal olur ancak senin için gayet uyumludur. İyi günler.
Sistemi güncellemek gibi bi niyetim yok maalesef.

Niye ağır gelsin? Herhâlde Windows 10'un sistem gereksinimlerinden haberiniz yok. Windows 8.1 kursanız bile kasmaması gerekir.
Yazılan sistem gereksinimleriyle bi alakası yok. Planlı eskitme ile zaman geçtikçe donanım parçaları yavaşlıyor ve yapması gereken işi daha zor yapıyor. Aşınma , ısınma gibi hasar bırakıcı durumlar meydana geliyor. Atladığınız nokta bu sistemin 5 yıllık olduğu. Eminim sıfır ama daha düşük seviye bir sistem şuanki sistemimden daha iyidir.

Umarım anlatabilmişimdir.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı