Yavru kedi bakımı nasıl olmalı?

LutherKing

Hectopat
Öncelikle merhaba arkadaşlar. 1-2 hafta içerisinde british yavru kedi sahipleneceğim fakat daha önce hiç kedi bakmadım. Tecrübesi olan arkadaşlar bu konu hakkında bilgilerini aktarmalarını istiyorum.
Hayatım boyunca hep bir kedi sahiplenmek istedim fakat ailem izin vermiyordu, zar zor ikna etmeyi başardım fakat tüy sorunu var. Tüy dökmemesi için ne yapabilirim, hangi mamayı kullanmalıyım, bakımı nasıl olmalı, tuvalet eğitimini nasıl vereceğim ve aklıma şu an gelmeyen birçok soru.
Yani kısacası kedi bakımı hakkında genel bir bilgi istiyorum. Besleyen arkadaşlar yardımcı olursa çok teşekkür ederim. Ek olarak aşı yaptırmak zorunlu mu? Ortalama olarak aylık bakımı ve aşı masrafları ne kadar olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu konuyu bende açaktım merak ettim konuyu takip ediyorum.

Forumda bununla ilgili rehber var Aklınıza rehberde olmayan bir konu takılırsa beni etiketleyebilirsiniz.

Teşekkürler hocam görmemiştim konuyu.

Teşekkürler hocam görmemiştim konuyu.

Aşılarını sakın aksatmayin bir de bir aşı vardı adını tam hatırlamıyorum direnç artırıcı miydi neydi bunlar çok önemli çünkü gençlik hastalığı var kedilerde ve genellikle öldürüyor bu nedenle daha hastalığa yakalanmadan tedbirini alın. Ayrıca bol ve taze şu tuketmesini sağlayın mamasını da dikkatli seçin.

Aksatmayacağım hocam tavsiyeleriniz için teşekkürler dikkate alacağım hepsini.

Aşı takibine dikkat edin. Bir de kuduz aşısı dışarıda 100-200 TL arası değişirken "İl Tarım ve Orman Müdürlüğü" bunu 3-5 lira gibi cüzi bir bedel karşılığı yapıp karnesine işliyor. Bilginiz olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…