Yavru kedi ne zaman alışır?

M1sterXeq

Decapat
Daha fazla  
Merhaba sonunda ben de bir kedi sahiplenebildim. Yeni mahalleye taşındım ve komşulardan birisi sokakta kedi besliyormuş. 3 tane yavrusu olmuş, 2 aylıklar birini bana verdiler. Dişi kedi. Şimdi sorularım şunlar.
Gün içinde çalışmak zorundayım birkaç saatte kontrole gidiyorum sorun olur mu?
Koridorda ona bir ev yaptım maması suyu her şeyi hazır yatağı banyonun karşısında tuvaletine kumunu koydum, başka ne yapmam gerek?
Bana ne zaman alışır?
Aşılarını ne zaman yaptırmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sana alışması senin ilgine bağlı belki hiç alışmaz korkak olur biraz üstüne düş aşılarını yakın zamanda yaptır 2 aylıkken ilk aşıları yapılıyor diye biliyorum zaten.

Sana alışması senin ilgine bağlı belki hiç alışmaz korkak olur biraz üstüne düş aşılarını yakın zamanda yaptır 2 aylıkken ilk aşıları yapılıyor diye biliyorum zaten.

Hocam biraz bana alışsın öyle yaptırayım diye düşündüm ben belki canı yanarsa küser müser dedim. Hemen yaptırayım mı?

@LOTR Manyağı siz ne dersiniz hocam? Rehberinizi okumuştum da.

Hocam biraz bana alışsın öyle yaptırayım diye düşündüm ben belki canı yanarsa küser müser dedim. Hemen yaptırayım mı?

Onu bende duymuştum siz tutarsanız öyle yapılırsa falan güvenini kaybeder diye de bilmiyorum. Aşı yaptırmazsanız sonra da fip mip olursa tedavisi de yok çok pişman olursunuz.

Onu bende duymuştum siz tutarsanız öyle yapılırsa falan güvenini kaybeder diye de bilmiyorum. Aşı yaptırmazsanız sonra da fip mip olursa tedavisi de yok çok pişman olursunuz.

Her türlü yaptıracağım sadece bana birkaç gün alışsın diye düşünmüştüm hocam. Şu an sadece saklanıyor. Biraz güvenini kazanabilirsem daha iyi olur gibi geldi bana.

Yani hocam çok bilimsel olarak değil de kendi tecrübeme göre öyle sürekli saklanmasına izin verirseniz büyüyünce de sürekli kaçıyor hoşuna giden şeyleri yapıp zorla da olsa yanında bulunsanız kucağınızda tutsanız daha iyi olur bence. Dediğim gibi bilimsel olarak nasıl doğrudur bilmiyorum. Aşı işini de çok geciktirmeyin de birkaç gün olabilir dediğiniz gibi 1 hafta belki alışsın diye iyice korku salmasın hayvana mantıklı.

Sürekli koltuk altında falan yatınca da ortalığa çıkmamaya başlıyorlar alıp alıp üstte ortalıkta durmasını sağlamaya çalışıyorum bende.

Tamamdır hocam ona oyuncak aldım. Ödül maması falan vereceğim. Bakalım yanıma falan alırım, denerim yani. Teşekkür ederim.

Ben de kedi sahibiyim ve kendi yaşadıklarımızdan bazı örnekler vereyim:

Kedilerin de karakterleri farklı farklı, 2 kardeşin bile karakterleri farklı.
Bazıları çok çabuk alışır, kucağa çıkar, bazıları da çok daha soğuk davranır, ama bu durum, size alışmadığı anlamına gelmez.

Günde 2 seans (15dk x 2) oyun oynayabilirseniz, çok iyi olur. Olta vs gibi oyuncaklarla, onun oyununa katılırsanız, alışması daha kolay olacaktır. Yani sadece onun oynaması değil, onun oyununa katılabilirseniz, etki edecektir.

Aşı konusunda, en fazla birkaç gün geciktirebilirsiniz (daha fazla olmasın) ama bu sürede evin dışına çıkmasın. Dışarıdan bir şeye maruz kalma ihtimali daha yüksek olacaktır.

Kediniz size elbet alışacaktır, biraz sabır.

Çok sağ olun hocam daha yeni bakmaya gittim elime alınca bir şey demiyor ama çok titriyor. Sizce korkuyor mu? Bırakınca saklanmak istiyor. Ona kutudan ev yaptım. Sadece miyavlıyor. Bazen yüksek sesle bazen sesini alçaltarak.

daha yeni bakmaya gittim elime alınca bir şey demiyor ama çok titriyor.
Korkuyordur ama gerçekten normal.

Kışın, balkonda baktığımız bir kedinin 3 yavrusunu sahiplendirdik.
Yavrular, yaklaşık 45 gün bizimle kaldılar.
Bahsettiğiniz titreme durumuna ben de tanık oldum. Fakat, zamanla alıştılar. (kaldı ki evin içinde kendi kedimiz olduğu için içeri alamadık, ona rağmen bir süre sonra alıştılar.)
Güven duyması için biraz zamana ihtiyacı olacaktır, çok normal.

Yavruyu alalı kaç gün oldu ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…