Yavru kedinin tırmalaması hastalık bulaştırır mı?

Isırma durumunda kuduz olabilirsiniz ve kuduz olduktan sonra sonu ölümcüldür. Kuduz için 2 yol ile sorun çözülüyor. Şöyle ki;
Isıran hayvan aşısız ise 1-2 hafta -tam hatırlamıyorum- kadar izlenir. Hayvanda anormal durum yoksa bir şey olmaz. Aşı yaptırmanıza gerek olmaz.
Takibi yapılamayan durumda ise aşı yoluna gidilir.
Bu da şöyledir; Şehir hastanesi gibi yerlerde bulunan aşıyı 4 doz takvimine göre vurdurmanız gerekiyor.
Böylece korunmuş oluyorsunuz.

Isırma durumunda kuduz olabilirsiniz ve kuduz olduktan sonra sonu ölümcüldür. Kuduz için 2 yol ile sorun çözülüyor. Şöyle ki;
Isıran hayvan aşısız ise 1-2 hafta -tam hatırlamıyorum- kadar izlenir. Hayvanda anormal durum yoksa bir şey olmaz. Aşı yaptırmanıza gerek olmaz.
Takibi yapılamayan durumda ise aşı yoluna gidilir.
Bu da şöyledir; Şehir hastanesi gibi yerlerde bulunan aşıyı 4 doz takvimine göre vurdurmanız gerekiyor.
Böylece korunmuş oluyorsunuz.

Kedide hiçbir sorun yok şu anlık takip edeceğim. Isırma değil sadece hafif bir şekilde tırnağı battı o kadar.

Acile gitmen gerekiyor. Durumunu anlat. Bir şey olmaz diyenleri dinleme. Beni de daha önce kedi tırmalamıştı. Acilde kuduz aşısı yaptılar. Daha önce tetanoz olduğum için onu yapmadılar. Ardından düzenli tarihlerde 3 doz daha kuduz aşısı oldum. Aşı kartım hâlâ duruyor. Üzerinde “riskli temas seviyesi 2” yazıyor. 1 ile 4 arasından 2 olduğunu açıkça belirtmişler. Oysa tırmalama sonucu kanama bile olmamıştı. Ufak bir çizik izi vardı sadece. Bu yüzden acile gitmeni öneririm.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı