Yavru kedinin tırmalaması hastalık bulaştırır mı?

Isırma durumunda kuduz olabilirsiniz ve kuduz olduktan sonra sonu ölümcüldür. Kuduz için 2 yol ile sorun çözülüyor. Şöyle ki;
Isıran hayvan aşısız ise 1-2 hafta -tam hatırlamıyorum- kadar izlenir. Hayvanda anormal durum yoksa bir şey olmaz. Aşı yaptırmanıza gerek olmaz.
Takibi yapılamayan durumda ise aşı yoluna gidilir.
Bu da şöyledir; Şehir hastanesi gibi yerlerde bulunan aşıyı 4 doz takvimine göre vurdurmanız gerekiyor.
Böylece korunmuş oluyorsunuz.

Kedide hiçbir sorun yok şu anlık takip edeceğim. Isırma değil sadece hafif bir şekilde tırnağı battı o kadar.

Kedide hiçbir sorun yok şu anlık takip edeceğim. Isırma değil sadece hafif bir şekilde tırnağı battı o kadar.
Farketmez. Tırmalama öncesi yaladıysa tırnaklarını o da etkendir. Sonuçta salya yoluyla bulaşıyor...

Acile gitmen gerekiyor. Durumunu anlat. Bir şey olmaz diyenleri dinleme. Beni de daha önce kedi tırmalamıştı. Acilde kuduz aşısı yaptılar. Daha önce tetanoz olduğum için onu yapmadılar. Ardından düzenli tarihlerde 3 doz daha kuduz aşısı oldum. Aşı kartım hâlâ duruyor. Üzerinde “riskli temas seviyesi 2” yazıyor. 1 ile 4 arasından 2 olduğunu açıkça belirtmişler. Oysa tırmalama sonucu kanama bile olmamıştı. Ufak bir çizik izi vardı sadece. Bu yüzden acile gitmeni öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…