Yavru ördeklere nasıl bakılır?

Arkadaşlar dediğniz hepsini yaptım suda yüzdürdüm, karpuz verdim ıslak ekmek verdim su verdim gene de halen bağrıyorlar sebebi nedir?

Yavru ördeklere evde bakmak onların sağlıkları için iyi değil. Hayvanların suda ve çamurda oynaması ve eşelenmesi gerekiyor. Bahçen varsa sorun olmaz. Hayvanlara petshoplarda satılan hazır yemlerden alabilirsin. Kavun karpuz verme şimdilik, daha çok küçükler ishal olurlarsa ölürler.

Yem olarak; tahıl grubu, yeşillik severler. Çok iştahlı hayvanlardır. Önüne koydukça yemek yerler fakat çok yerse çatlar dikkat et.

Büyükçe bir leğene su doldurup bolca yüzdürmen gerek.

Yere koyarsan yürüdüğünde iç güdüsel olarak yürüyen kişiyi takip ederler. :) Çok kucağa ve yanında yatırmaya alıştırma. Geceleri rahat vermezler sabaha kadar vak vak vak, aklını kaçırırsın :)

Arkadaşlar dediğniz hepsini yaptım suda yüzdürdüm, karpuz verdim ıslak ekmek verdim su verdim gene de halen bağrıyorlar sebebi nedir?
Dostum ördeklerin susmak gibi bir özelliği yok, birşeye ihtiyacı olduğunda bağırmıyorlar sürekli bağırıyorlar. Hasta falan olduğunu bağırmasından değil, aksine suskun ve durgun olduğundan anlarsın :)

Dışarıda çimenli bir yer varsa orada bakmayı tercih ederdim bir kapda su ve sert bir ekmeği suya batırın yumşadıktan sonra onu da bir kaba koyun. Dışarıda bakmak istiyorsan kedi ve köpeklerden dikkatli ol ham yapmasinlar.

Bahçem var önümde yemde almıştım bunlar çok kaşınıyor neyle yıkıyabilirim galiba biraz bitliler.

Bahçem var önümde yemde almıştım bunlar çok kaşınıyor neyle yıkıyabilirim galiba biraz bitliler.
Ördekte bit yada pire olduğunu sanmıyorum. Suya koyduğunda kendileri deli gibi yüzecektir zaten. Suya dalıp çıkarlar. Kuşlar gibi sürekli kendilerini temizliyor onlarda. Yani üstünde pire, bit vs olduğunu sanmam ama yine sen ellerinle tüylerinin aralarına bakıp kontrol edebilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı