Yayın için hangi ekran kartı alınmalı?

802348

Centipat
Merhaba, Kick üzerinden oyun yayınları yapmayı düşünüyorum. Yeni sistem alacağım, 4060 veya AMD ekran kartı düşünüyorum. Hangisi tercih edilmeli?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, yayın için alıyorsan kesinlikle NVIDIA ekran kartı öneriyorum. 8 GB ve üzeri bir kart ile rahatlıkla yayın yapabilirsin. Ama tercihim 12 GB ekran kartı olurdu. Eğer 12 GB NVIDIA bütçene fazla geliyorsa AMD tarafınada bakabilirsin.

NVIDIA'nın ekstra özelliği falan mı var yayın yaparken? RX 7900 GRE güçlü bir kart ama AMD olduğu için bu kartla yayın yapamaz mı ?

NVIDIA'nın ekstra özelliği falan mı var yayın yaparken? RX 7900 GRE güçlü bir kart ama AMD olduğu için bu kartla yayın yapamaz mı ?
Yapar ama nvidia'da nvec codec var yayını daha net ve akıcı veriyor. Ayrıca nvidia broadcast uygulaması üzerinden de gerek webcamin arka planına bulanıklık gerek ise mikrofona filtre vs ekleyebiliyor.

NVIDIA'nın ekstra özelliği falan mı var yayın yaparken? RX 7900 GRE güçlü bir kart ama AMD olduğu için bu kartla yayın yapamaz mı?

Şimdi şöyle bir durum var. Aynı özelliklere sahip NVIDIA ve AMD kartlara baktığımız zaman NVIDIA performans ve görüntü kalitesi olarak öne geçiyor. Görüntü olarak 1.5 kat daha önde diyebilirim. Fakat fiyat tarafına baktığımız zaman AMD tam anlamıyla NVIDIA'ya göre F/P ürünü ortaya koyuyor. Yayın yapmak istediğin için ise NVIDIA işini daha fazla görüyor. Ama kesinlikle AMD 12 GB bir kart işini fazlasıyla görecektir.

4060 niye önermiyoruz?

Eğer yeni nesil son oyunlara yetecek sistem topluyorsak 8 GB ekran kartlarının artık yetersiz kaldığını görüyoruz, bununla ilgili videolar var bakabilirsin aradaki farklara, günümüzde bile 8 GB yetersiz kalıyorken önümüzdeki yıllarda ne olacağı belli, artı olarak aynı fiyatta daha iyi performans veren alternatifi olduğu icin tavsiye etmiyoruz. NVIDIA alacağım diyorsan 4060 yerine 4060 Ti'ya yükseltmek en doğrusu. AMD tarafında aynı fiyata 12 GB bir ekran kartı tavsiye ediyoruz, FPS değerleri olarak da daha iyi sonuç vermekte.

Yapar ama NVIDIA'da nvec codec var yayını daha net ve akıcı veriyor. Ayrıca NVIDIA Broadcast uygulaması üzerinden de gerek webcamin arka planına bulanıklık gerek ise mikrofona filtre vs ekleyebiliyor.

O avantajları var fakat yapılamaz değil 7900 GRE fazlasıyla iyi bir kart, 4070 üstüne cıkmaya bütçe yetmiyorsa 4060 serisi yerine tercih edilmemeli diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
4060 önermiyoruz. 4060 Ti yaparsan alınabilir daha üstüne cıkamıyorsan AMD bakabilirsin.
hazır sistem alıcam bütçem 20-23k arası o yüzden 4060ti benim bütçeme yüksek kalıyor, 4060 seviyesinde amd olarak hangi ekran kartına bakabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…