Yayın için i7 7700 alınır mı?

I7 7700 Hala Alınabilir Mi?

• Evet

Oy: 8 40,0%
  • Hayır

Oy: 12 60,0%

• Oy verenlerin toplamı
    20

Parendinate

Megapat
Daha fazla  
Amd'nin Ryzen atağı, benim AMD'ye olan haklı önyargım ve K serisi işlemcilere uygun anakartların fiyatları arasında sıkışıp kalmış durumdayım. Nacizane fikirlerinize ve önerilerinize gerçekten çok ihtiyacım var. :)

Öncelikle Twitch.tv üzerinden düzenli yayınlar yapmaktayım, ortalama seviyede izlenen bir kanalım diyebilirim. Bu yüzden yeni alacağım parçaların buna hizmet etmesi gerekiyor.

Şuan kullandığım bilgisayarda CPU olarak AMD FX 8350 var, ekran kartım da Asus GTX 970. FX 8350'nin performansından hiç memnun değilim hatta ekran kartımdan tam verim alamadığımı bile düşünüyorum, ayrıca bilgisayarımda kendi kendine kapanmalar ve direkt kitlenmeler mevcut. Bu kitlenmelerin tek çözümü de bilgisayara reset atmak tabi ki. :) Bu sebeplerden ötürü AMD'den uzak durmak istiyorum, fakat Ryzen serisi ile komple mimarilerini değiştikleri için tekrar bir şans versem mi de diyorum arada.. Yayın yapma odaklı bir sistem toplayacagim icin durum biraz farkli, sizlerin dusuncelerini alabilirsem benim icin cok faydalı olur.

Neyse ben asıl soruma geleyim, bilgisayarı parça parça alacağım için ilk önce anakart, RAM ve CPU'yu satın aldıktan sonra şuan kullandigim ekran kartim ASUS GTX 970'i yeni alacagim sisteme takarak bir sure daha idare etmeyi dusunuyorum, ekran karti icin para biriktirerek GTX 1080 alacagim.

Amd den korktugum icin i7 7700 almayi dusunuyorum. 7700k alamiyorum cunku overclock destegi veren anakartlar malesef 700-800 liradan basliyor. Sizce i7 7700 hala almaya deger bir islemci mi? Ve yayin yaparken isimi kolaylastirabilir mi?

Belki sorun cikartmazsa AMD FX 8350 iceren bilgisayarimi yayin bilgisayari da yapabilirim, suan yayin yaparken islemcimi kullanmiyorum, ekran kartimi kullaniyorum. Yani codec olarak nvenc kullaniyorum. AMD FX 6100'e sahip bi bilgisayardan sadece yayini yaptigimda oyun oynadigim bilgisayarin performansi daha da dusuyor. Bu yuzden yayin bilgisayari kullanmam bana fayda saglamiyor.

Ryzen 2020'ye kadar surecek fakat suan zaten 2018'deyiz. 2 yil cok da uzun bir sure degilmis gibi geliyor bana. Bu yuzden Ryzen'ın bu ozelligi benim gozumde bir artı degil.

Not: Technopat'ın Ryzen vs Intel yayin performansi videosunu da izledim fakat o videoda 4K yayin testi yapiliyor, ben 720P yapacagim icin Intel islemciler sanirim benim icin daha yuksek performansli.

Sizce guvenip AMD bir islemci tercih etmeli miyim? Yoksa Intel 7700'e razi mi olmaliyim?

Fikir verebilirseniz sevinirim. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Haklı bir ön yargınız yok. Ön yargılar haklı olmaz. Ön yargılar sadece ön yargıdır. Ayrıca en kısa zamanda da kurtulmak iyidir. FX serisi kötü bir seri ama öyle kilitlenme gibi kronik sorunları yok. Bunca zaman üşenip araştırmadıysanız buradaki sorun sizde. Toplam bütçeniz hangi parcalar için ne kadar? Elinizde neler var? 7700 almanızı kesinlikle tavsiye etmem.

Değerli yorumlarınız ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Ryzen 7 1700 almakta karar kıldım. Umuyorum ki AMD tekrardan pişman etmez, aldıktan sonra zaten ben de yorumlarımı yaparım.

Ayrıca FX serisinde yaşadığım problemleri araştırdım ve sonucu buldum fakat bazı sebeplerden ötürü işlemcimi değiştiremedim. Burada da benim hatam yok malesef. Artık insanlar satışlardan pay mı alıyor diye düşünmüyor değilim, hepimiz para vererek satın alıyoruz bu parçaları. Bu fanatiklik niye? :D

Şuan Ryzen 7 1700 için anakart seçme aşamasındayım. :)

Tabiki de i7-7700(K) ile yayın yapılabilir. Hatta Twitch'te i7-7700K ve GTX 970 ile yayın yapan ve Amerika'da yaşayan bir abi bile tanıyorum. Ben bile i7-4790 ve GTX 1060 ile yayın açıyorum arada.

Yayın yapılabilir fakat güncel bir sistem için ileriye dönük olarak hangisi alınabilir diye sormuştum. Kararımı Ryzen'dan yana yaptım gerçi ben, değişir mi bilmiyorum. :) Teşekkür ederim yorumun için.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı