Yayın İçin Streaming Sistem Neden Kurulur?

batu_da_batou

Kilopat
Katılım
14 Aralık 2014
Mesajlar
404
Yer
Türkiye
Merhaba arkadaşlar, Twitch.tv'de bir canlı yayın izlerken, yayıncının sistemine bakıyorum ve ''Gaming'' ile ''Streaming'' adında 2 tane sistemi bulunuyor. Neden yayın için farklı bir bilgisayar kullanıyorlar da neden Gaming sistemleri ile yayın yapmıyorlar? Yayın için Streaming sistemlerini kullanırken yayında oynanılan oyunu Gaming sistem üzerinden mi oynuyorlar?

Aşağıdaki bulunan örnekte olduğu gibi.

Screenshot_1.png
 
Bilgisayarının ekran kartını veya işlemcisini boşa stream edilecek içeriğin işlenmesi ve üretilmesi için kullanmadan oyun oynadığın bilgisayar yerine farklı bir cihazda bunu gerçekleştirmek özellikle bilgisayarın kötüyse veya 1-2 FPS bile senin için değerliyse mantıklıdır da koca bir high-end bilgisayar yerine 300-500TL'lik kasanın üstüne vs koyabileceğin portatif cihazlar bunu yapabilirken mantıklı gelmiyor. Belki adamın iki adet bilgisayarı vardır evinde Gaming olanı kullanıp Stream yaparken farklı bir stüdyoya vs gittiği için Streaming olanı kullanıyordur veya Streaming yaptığı cihaz atıyorum kamerası var diye laptoptur vs. diye kafamda olayı kurguluyorum.
 
Araştırdığım ve Technopat Sosyal'de okuduğum kadarıyla mevzu yayın yapabilmek değil. Asıl mevzu yayında kaliteli bir görsel sunabilmek. Sadece bilgisayarınızın yüksek çözünürlük ve grafik ayarlarıyla bir oyunu oynatması yetmiyor. Bir de o görüntüyü yakalayıp, yayın yaptığınız çözünürlükte işlemesi/sıkıştırması gerekiyor.
Sizin oyunu gördüğünüz kalitede seyircilerinizin de görmesi bitrate ve videoyu sıkıştırış kalitenize bağlı. Tüm bu işlemleri yapması için işlemcinizi zorladığınızda eğer işlemciniz bütün bu işlemlere yetememeye başlarsa yayında droplar başlıyor.
Bunu çözmek içinde ya oyun kalitenizden ya da sıkıştırma kalitenizden taviz vermeniz gerekiyor, her halükarda yayın kaliteniz düşüyor. Fakat siz yayınlanacak görüntünün sıkıştırılması işlemini ayrı bir sistem üzerinden yaptığınızda hem bu fedakarlıkları yapmadan hem de çok daha iyi bir şekilde videoyu sıkıştırarak yayın yapabiliyorsunuz.
 
1.Yayın droplarını minimuma indirmek
2. Şov, gösteriş
3. Oyun oynarken ve aynı anda yayın yaparken sisteme aşırı yük binecek özellikle çok oyunculu oyunlar da diğer oyuncular sizden avantajlı olacaktır.
4. Fazladan bilgisayarı vardır. Kullanmak istemiştir.
5. Ayrı yayın sistemi düzen içinde iyi bir şey aynı anda yayını kayıt altına almak istediğinde diğer bilgisayar da ki HDD yi hem yormayacak hemde ayrı yerde depolanıp karışıklık yaratmayacak
Gibi gibi çoğaltılabilir
 

Geri
Yukarı