Yayın işlemci ile mi ekran kartı ile mi açılmalı?

TuğberkÇAPKIN

Hectopat
Öncelikle hepinize merhaba.

Ryzen 7 3700X.
8x2 16 GB.
RTX 3070 OC.
Monitör 2K 165 Hz.

İnternet 8-9 upload, 80-100 download.

TikTok üzerinden Streamlabs veya Live Studio ile yayın yapacağım.

Sorum şu; ne şekil ayar yaparsak kaliteli yayın vermiş olurum? Oyunu işlemci ile oynayıp yayını ekran kartı ile vermek mi? Ya da tam tersi oyunu ekran kartı ile oynayıp yayını işlemci ile en alt limitini seçerek vermek mi?

Şu anlık PUBG Mobile emülatör olarak oynayacağım.

Öncelikle hepinize merhaba.

Ryzen 7 3700X.
8x2 16 GB.
RTX 3070 OC.
Monitör 2K 165 Hz.

İnternet 8-9 upload, 80-100 download.

TikTok üzerinden Streamlabs veya Live Studio ile yayın yapacağım.

Sorum şu; ne şekil ayar yaparsak kaliteli yayın vermiş olurum? Oyunu işlemci ile oynayıp yayını ekran kartı ile vermek mi? Ya da tam tersi oyunu ekran kartı ile oynayıp yayını işlemci ile en alt limitini seçerek vermek mi?

Şu anlık PUBG Mobile emülatör olarak oynayacağım.
İstediğinle yapabilirsin PUBG Mobile emülatör yemez o sistemi.

Orjinal OBS kullanın, Streamlabs output/ses sorunu var diye biliyorum. GPU/CPU fark etmez, GPU/CPU verirseniz oyunlarda/herhangi bir olayda GPU/CPU'nun overusage olmasını önleyin(100% olması).
Öncelikle cevaplarınız için teşekkürler.

overusage ne demek yani tam olarak neyi önleyeyim

Tamamdır, araştırdım öğrendim.

Son düzenleme:

Mesela ağır bir oyun olsun, oyun 100% olarak gpuyu zorlar ise ve siz yayını GPU üzerinden açarsanız yayına küçük küçük droplar girer bu dropları önlemek adına oyununuz işlemci mi ekran kartını mı daha çok kullanıyor araştırmanız lazım mesela PUBG sanırsam işlemci oyunu, GPU üzerinden açarsanız sorun olmaz zaten Donanım (NVENC) olarak görünür, onu seçin normal şekilde 6000bitrate / 1080p60fps verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı