Aradaki sıcaklık farkı çok fazla değil üstelik 1080p 60 fps yayın yaparsa rtx ekran kartını bile kullanmayacak oyun. Burada yine intel öne geçecek.İlk olarak kaçmaya çalıştığım falan yok.
İkinci olarak işlemci +100 fps altına düşmüyor ve konu sahibi 60 fps yayın istiyor,LOL gibi bir oyunda kesinlikle 144hz altına düşmez.
Üçüncü olarak 3700x geleceğe yatırımdır zaten,İntel daha bir sonraki jenerasyona güvence veremezken Amd 3 nesile güvence verdi,4.jenerasyonda aynı soket uyumlu olacak.
Dördüncü ve son olarak " Üstelik 3700 X de stok sotuğucu ile çalıştırılmaz. Kasa mesh olsa dahi 80 c rahat görür. " Bunu neye dayanarak söylediğinizi bilmiyorum,sizin 3594 tl verip üstüne 500 tllik soğutucu aldığınız işlemciniz bile 75~80 dereceye çıkıyor.(sonuçlar ortada)Eki Görüntüle 654516
Örneğin sen diyorsun ki kardeşim o paraya focus al hem bakım maliyeti az hem de daha az yakar diyorsun. Ben de diyorum ki git BMW al daha güçlüdür ama biraz daha tuzludur ve biraz daha çok yakar.
Oldu da bu adam videosunu editleyip YouTube ' a atmak istedi yine i7 önde yine i7 önde. Şuan 6. nesil i7 6700k bile 2060 süper 2070 gibi kartları beslerken Ryzen 7 1700 2070'i zar zor yetiyor. 9. Nesil Intel olsa kesinlikle önermezdim. Hiçbir şeyin fanboyu değilim. 10.nesil çıkmadan önce 3600 de önerdim 3700 X de önerdim 3900 X de önerdim. İnsanlara intel fanı diye diye Ryzen fanı oldunuz. Şahsen i7 kullanıyorum bundan önce de kullanıyordum. İnanın 1 kere bile pişman olmadım.
CPU comparison / processor comparison
Our processor / CPU comparison helps you to compare two CPUs. We use benchmark results from Cinebench R20, Cinebench R23 and Geekbench 5 as well as the FP32 raw performance (GFLOPS) of the iGPU.

AMD Ryzen 7 3700X vs Intel Core i7-10700K: What is the difference?
What is the difference between Intel Core i7-10700K and AMD Ryzen 7 3700X? Find out which is better and their overall performance in the CPU ranking.