Yayıncı Sistemi İçin Anakart ve İşlemci Önerisi

Xalionis

Hectopat
Yer
Antalya
Merhabalar, ben Twitch üzerinden uzun zamandır yayınlar yapmaktayım. Geçen günlerde yayın için kullanmış olduğum (i5 4690K işlemcili) bilgisayarım istikakını doldurarak can verdi. Şimdi bana yeni bir sadece üzerinden yayın vereceğim bir bilgisayar gerekiyor elimde boşta duran RAM vs parçalar mevcut 600W'da bir PSU var şu an bana sadece anakart ve işlemci gerekmektedir. İşlemci olarak Ryzen 3 serisi düşünüyorum ama bütçem de pek yok maksimum 2,000-2,500 TL civarlarında şu anlık ama elimde bir miktar dolar var en kötü onu bozdurup biraz daha yükseltebilirim bütçe mi? Anakart olarak bir model buldum ve işimi yeterince göreceğini düşünüyorum ama işlemci açısından bir türlü karar veremiyorum.

İşimi görebileceğini düşündüğüm anakart modelleri; Gigabyte B450 AORUS ELITE veya GIGABYTE B450 AORUS M bunları düşünmemdeki asıl neden USB arka çıkışlarının daha çok olması. Yine de yeni modeller önerebilirsiniz. BIOS güncellemesini yapabileceğim bir yer var o konuda sıkıntım yok.

İşlemci konusunda da aslında 3700X'e çıkmaya çalışsam mı yoksa 3600X veya 3600 yeterli gelir mi karar veremedim. Daha önceki PC çok fazla bir imkan vermiyordu bana o yüzden şimdi daha kaliteli bir yayın yapmak istiyorum. Genel olarak 1080P 60FPS 6K bitrate vermeyi düşünüyorum. Veya o günün konseptine göre 900P 60FPS yine 6K bitrate burada asıl kilit nokta CPU kullanım ayarını zorlayabildiğim kadar zorlamak yani medium veya slow slowy gibi düşünebilirsiniz. Bunlara göre bir öneride bulunabilirseniz beni çok mutlu edersiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemcin 1800tl ye alabileceğin bir 2700X olabilir. Yayın olarak fazlasıyla tatmin eder. Anakart için gösterdiğiniz b450 aorus modeli uygun.

2700X ile 3700X arasında fps vs baya fark var acaba bu farka değer mi ona karar veremedim ek olarak 3700X daha yeni bir işlemci ve 7NM üretim olduğu için daha iyi gibi geldi sanırım doları bozdurma yoluna gidicem :)

Eğer yayın için ayrı bir pc topluyorsan yani sadece yayın için kullanacaksan 3600 yeter diye tahmin ediyorum. Fakat hepsini tek pc den yayın, oyun ve içerik üretme v.s o zaman şartları zorlayıp 3700X yönelmeli.

Eğer yayın için ayrı bir pc topluyorsan yani sadece yayın için kullanacaksan 3600 yeter diye tahmin ediyorum. Fakat hepsini tek pc den yayın, oyun ve içerik üretme v.s o zaman şartları zorlayıp 3700X yönelmeli.

Yukarıda belirtmiştim zaten ama aynen sadece yayın vericek.Hali hazırda yayın bilgisayarım vardı zaten ama bozuldu.Ama belirttiğim kıstasları karşılayabilecek mi 3600 ondan emin olamıyorum.Yayınlarımda artık pixelleşmeyi en minumumda tutmak istediğimden sağlam bir şey almak istiyorum.

Ryzen 5 3600 daha önce kullandığın 4690K dan daha güçlü bir işlemci, sistemi 3600+B450+3000Mhz CL15 ya da 3200Mhz CL16 DDR4 bellek üzerine kurarsın. Stok soğutma çözümü yeterli gelmezse güzel bir soğutma çözümü gerecek. Stok soğutma ile tam yükde 80 dereceleri görüyor yeni ryzen serisi. Capture card kullanıyor musun?

AMD’s Ryzen 5 has been the go-to for a lot of users, both in the first and the second generation. It seems like it’s the same situation with the third generation and the Zen 2 architecture as well, with the Ryzen 5 3600 being a great bang for the buck model for anyone, from gamers, to creatives, to streamers.

So, what does it offer? Being the slightly cheaper variant of the Ryzen 5 3600X, the Ryzen 5 3600 has slightly slower clock speeds. The base clock is 3.6 GHz, but if you find this not enough power, it can go up to 4.2 GHz, which should have you covered. When it comes to streaming, this, along with the 6 cores and 12 threads, allows the 3600 to give you great performance.

The CPU is made on the TSMC 7nm FinFET process and uses AMD’s familiar AM4 socket, for which there are quite a lot of motherboards out there. This is an unlocked CPU, so overclocking is certainly a possibility, but it may be smart to get a liquid cooler and replace the included Wraith Stealth. There’s also dual-channel memory support at 3200 Mhz, but fast memory is a necessity for great performance, so keep that in mind. All things considered, this may very well be the CPU to go for streamers on a budget.

Ryzen 5 3600 Specs:
ArchitectureZen 2
SocketAM4
Cores / Threads6 / 12
Base Frequency / Boost Frequency3.6 GHz / 4.2 GHz
Memory Speed / Controller3200 MHz / Dual-Channel
Cache32MB
Integrated GraphicsNone
Unlocked MultiplierYes
TDP65W
Process7nm
Pros:
Plus Button
Great multi-core multitasking performance

Plus Button
Excellent for 720p and good for 1080p streaming

Plus Button

Great for 1080p and 1440p gaming

Plus Button
Considerably cheaper than the 3600X above

Cons:
Minus Button
N/A

Ryzen 5 3600 daha önce kullandığın 4690K dan daha güçlü bir işlemci, sistemi 3600+B450+3000Mhz CL15 ya da 3200Mhz CL16 DDR4 bellek üzerine kurarsın. Stok soğutma çözümü yeterli gelmezse güzel bir soğutma çözümü gerecek. Stok soğutma ile tam yükde 80 dereceleri görüyor yeni ryzen serisi. Capture card kullanıyor musun?

Aynen güçlü ancak beni 1-2 sene değil uzun götürmesini istiyorum zaten şuan kullandığım ana pc 9700K lı 2080 li bir bilgisayar o yüzden onuda sağlam bir şey yapmak istiyorum.Biliyorum şimdi gerek yok falan diyeceksiniz ancak ben 1 senedir çift bilgisayar olarak kullanıyorum ve alıştım rahatlığı çok büyük oluyor.Sanırım 2700X yada 3700X tercih edicem bu gün biraz daha araştırma yaptım bunların arasında kaldım.3600 e de şu yüzden pek sıcak bakamadım şimdi ben 900-60 yayın verirken muhtemelen cpu u medium yada slow a alınca sıkıntı çıkartacak o yüzden hem beni uzun süre götürsün hem de verdiğim paraya değsin durumundayım.Ram konusunda elimde DDR4 ram var zaten muhtemelen 1 tane daha ekleyip dual channel yapıcam daha performanslı olması için ama şimdilik elimdekini kullanmam gerekir 3700X i alıcak olursam.Bu arada capture card kullanıyorum.Benim sıkıntım zaten Ryzen işlemciler konusunda bilgim olmaması çift bilgisayar konusunda gayet doluyum bilgi olarak :)

Edit:Konu başlığını moderatör arkadaşlar değiştirdikleri için pek konuyu yansıtamadı muhtemelen.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı