Yayıncı Sistemi İçin Anakart ve İşlemci Önerisi

Yurt dışı forumlarında kullanıcılar anakartlar için güzel listeler oluşturmuşlar. Yeni nesil ryzen işlemcilere geçmek isteyenler bu listelere bakıp karar veriyorlar. B450 chipset olarak ön plana çıkan ve Türkiye piyasasında bulunan MSI B450 Tomahawk fakat mATX değil. Bu anakart yeni çıkacak 16 çekirdek 32 izlek 3950X bile güzel bir soğutma ile overclock yapabilecek kapasitede. Kasa olarak da bir sıkıntı yoksa bu anakartı araştırmanı tavsiye ederim.

Mutalaka MIDRANGE kategorisinde olan anakartlara bak. LOWER END de pek düşmemeye çalış.

xda4pmf92pw11.png

Daha geniş anakart listesi.

---

Yurt dışı forumlarında kullanıcılar anakartlar için güzel listeler oluşturmuşlar. Yeni nesil ryzen işlemcilere geçmek isteyenler bu listelere bakıp karar veriyorlar. B450 chipset olarak ön plana çıkan ve Türkiye piyasasında bulunan MSI B450 Tomahawk fakat mATX değil. Bu anakart yeni çıkacak 16 çekirdek 32 izlek 3950X bile güzel bir soğutma ile overclock yapabilecek kapasitede. Kasa olarak da bir sıkıntı yoksa bu anakartı araştırmanı tavsiye ederim.

Mutalaka MIDRANGE kategorisinde olan anakartlara bak. LOWER END de pek düşmemeye çalış.

xda4pmf92pw11.png

Daha geniş anakart listesi.

---

Gayet güzel bir şekilde yapmışlar listeleri ama daha önce konuştuğumuz gibi 3700x e çıkarsam o anakart için 700 tl fiyat bandının üzerine çıkamıyordum.Ve şuan çıkamıyorum aynı şekilde çünkü siparişi geçtim işlemciden gelen kârı da kredi kartı hüpletmiş hemen :) Gerçi aradan onu ödemek de çıkmış oldu ama bana max 700 e kadar bir şey önerebilirseniz sevinirim çünkü artık kafam balon oldu ana sistemi mi toplarken en azından bu kadar yorulmamıştım çünkü inteli küçüklüğümden beri kullanıyorum :)

Şimdi şunu buldum: MSI B450M MORTAR AM4 hem gigabyte ile aynı fiyat hem direk bios update yapabiliyorum bunu biraz daha araştırayım

Son düzenleme:
VRM yapısı Tomahawk ile benzer ve tamamen heatsink ile kaplı iyi gözüküyor. Sende bir araştırma yapsan iyi olur.

VRM yapısı Tomahawk ile benzer ve tamamen heatsink ile kaplı iyi gözüküyor. Sende bir araştırma yapsan iyi olur.

M olması lazım ben onu belirttim mi bilmiyorum ama çöp kasaya kurmaya gönlüm el vermedi benim önceki oyun bilgisayarımın olduğu kasaya kurmaya karar verdim sistemi o önerdiğiniz anakartlara bakmıştım zaten ama M standartında bir anakart bakmam lazım attığınız listede de sanırım midrange deydi baya iyi gibi baktığım kadarıyla yurtdışında da en çok tutulan kartlardanmış b450m lerde

M olması lazım ben onu belirttim mi bilmiyorum ama çöp kasaya kurmaya gönlüm el vermedi benim önceki oyun bilgisayarımın olduğu kasaya kurmaya karar verdim sistemi o önerdiğiniz anakartlara bakmıştım zaten ama M standartında bir anakart bakmam lazım attığınız listede de sanırım midrange deydi baya iyi gibi baktığım kadarıyla yurtdışında da en çok tutulan kartlardanmış b450m lerde

mATX olarak eldeki seçeneklere göre MSI B450M Mortar daha mantıklı duruyor. Tabi yine araştırmanı yap :)

mATX olarak eldeki seçeneklere göre MSI B450M Mortar daha mantıklı duruyor. Tabi yine araştırmanı yap :)

Yapıcam bu gece kararı vericem artık :) Antalya da tanıdıklara sorucam bulamazsam aynı siteden vericem muhtemelen aynı anda kargoya verilirler daha iyi olur benim için.
Güncelleme:

Anakart siparişini şimdi vermiş bulunuyorum şansıma onda da güzel bir indirip yakaladım. :)
Güncelleme;
İşlemci bu gün gelmiş.Anakart da muhtemelen yarın gelir.Herhangi bir sıkıntı olmadı.

78892ff3-2389-4dd0-98c2-51ee84542c0f.jpg
Güncelleme;

Anakart şimdi geldi akşam da kurulumu yaparım muhtemelen.

WhatsApp Image 2019-09-06 at 15.29.32.jpeg

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı