Yayıncılığa nasıl başlanmalı?

Merhaba arkadaşlar, son zamanlarda yeni bir PC topladım ve yayıncılığa (Twitch) başlamak istiyorum. Ne yapmalıyım?
Öncelikle merhaba, başlanmamalı. Neden diye soracaksın ki şöyle izah edeyim;
Ben bu yayıncılıktan illa para kazanacağım, çok para kazanacağım, çok takipçim olmalı kafasındaysan, lütfen başlama. Zamanında bu işe başlayan wtcN, Jahrein gibi adamlar tamamen hobi olarak başlamış insanlardı. Keza mesela Ferit, zamanında LoL takımlarındayken aldığı hype ile birlikte, ayrıca yayın da açtı ve sonrasında patladı gitti fakat hepsinin de ayrı bir ortak özelliği olarak şu vardı; çoğunun durumu iyi değildi, çoğu yayınlarını çok kötü şartlarda ve sınırlı koşullara rağmen yapıyorlardı. Tabii şimdi durum böyle değil, rekabet aşırı fazla. Superbox sayesinde altyapısı olmayan birçok insan bile yayın yapıyor. Bunun en büyük örneği -ki bence hak ediyor- pqueen'dir. Bildiğim kadarıyla kendisi ilk olarak ADSL bağlantısıyla yayın açtı fakat daha sonra Superbox satın alıp yayınlarının kalitesi arttı, Noobstar'a katıldı oradan bir kitle geldi fakat o kitle çok işe yaramasa bile daha sonrasında samimiyetiyle birçok kişiyi kendine mest etti ve şuan muazzam bir kitlesi var. Her yaştan, her telden insan kendisini takip etmekte.

Kısasa kısas, bir yayıncı olacaksan sende farklı bir şeyler illa olmalı. Eğer kendinde "ulan bende farklı bir enerji var, farklı bir yaklaşımım var insanlara karşı!" diyorsan, hiç durma. Yayınlara başla ancak parayı hedef olarak görme, öncelikli olarak takipçi kazanmaya odaklan. Fakat en önemlisi de, bunları yaparken samimiyetinden katiyen ödün verme.

OBS rehberlerini incele, YouTube videolarını izle... Yayın açmak kolay, setup kolay kurulur eğer yeterli altyapın veyahut 5 Mbps ve üzeri upload'ın varsa. Ancak lütfen önce verdiğim tavsiyeleri oku ve üzerine basa basa düşün derim. 2013 yılında Twitch'e kayıt olmuş biri olarak bu tavsiyeleri veriyorum sana. 2012 yılında da kayıt olmadan sanırım cs 1.6 maçlarını izlerdim, hey gidi günler bee...

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı