Yayıncılık için ekipman ve platform önerisi

Ugurozak

Picopat
Merhaba herkese. Hayırlı günler. Yayıncılık platformuna başlamayı düşünüyorum da sistem özeliklerim aşağıdaki gibi. Yeterli olur mu, olmaz mı ve platform olarak hangisini tercih etmeliyim? Genel olarak oynayacağım oyunlar CS2, Valorant, GTA V vb. oyunlar

Donanım Özelliklerim
  • Anakart: ASUS ROG STRIX B550-A Gaming Anakart ATX
  • Sıvı Soğutma: MSI Corelqiud Sıvı Soğtuma 240K LCD EKRAN
  • Ekran Kartı: RX 6700 XT Sapphiere Nitro 12 GB Ekran Kartı
  • İşlemci: Ryzen 5 5600 İşlemci
  • RAM: 32 GB Corsair RAM RGB Pro 3600 MHzCorsair
  • Kasa: 4000X iCUE Cam Panel Oy uncu Kasası
  • Depolama M.2: Adata 1 TB M.2 SSD
  • Depolama SSD: Hi-Level Elite 1TB 2, 5" SATA 3 560-540 SSD HLV-SSD30ELT/1T SSD
  • Fan: 7 Adet RGB Pro Fan
  • Güç Kaynağı: FSP Hydro 700W Güç Kaynağı

Ekipmanlarım
  • Monitör: MSI 27 inç 170 Hz Gaming Monitör
  • Mouse: Razer DeathAdder V2 X HyperSpeed RZ01-04130100-R3G1 Kablosuz Optik Oyuncu Mouse
  • Klavye: Razer Ornata V3 X Low Profile Membrane RGB Gaming Klavye Türkçe RZ03-04471200-R3L1
  • Kulaklık: Razer BlackShark V2 X Gaming Kulaklık - Yeşil

Aynı ekran kartıyla yayın yapmaya çalışıyordum ve çamur gibi görüntü yüzünden nvidia ekran kartına geçmiştim. Amd ekran kartı ile yapılan yayınlarda görüntü nvidia kartlara göre daha bozuk oluyor.

Muhabbetin sarmıyorsa ve belli başlı kitlen yoksa bulaşma 1-2 kişi merak ettiği için izler daha ilerisi olmaz eskidendi yayıncılığa başlamak günümüzde kitlesi olmayanın sonu hep hüsran.

Ondan değil reisim zaten ekipman var akşamlarıda sabit oynuyorum en kötü açarım kalır belki tutar gibi düşünebiliriz
Arkadaş bir tavsiye verdiği için ben de vereyim dedim. Twitch biraz torpil platformu gibi oldu. Yükselmek istiyorsan yüksekte olanların yardım etmesi gerekiyor. O yüzden youtube üzerinden yürümeni tavsiye ediyorum.

Şuan en iyi platform hangisi acaba şöyle söyliyim hocam internet iyi kötü değilde bu sistem ile sorunsuz bir şekilde yapılır dimi hocam

7000 + upload hızı ve sohbeti okumak için ayrı monitör yoksa anca amatör veya hobi olarak yayın açılır. O da eziyete dönebilir.

Ekipman gayet yeterli. Ekran kartı çok önemli değil, işlemciden de yayın yapılıyor zaten.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı