Yayıncılık İçin RX 470

Tuncay Ozturk

Hectopat
Makaleler
3
Daha fazla  
İyi forumlar arkadaşlar. Yakın zamanda bir sistem toplayacağım ve bu sistemde RX 470 olacak. Merak ettiğim bir konu var AMD kartları yayıncılık için ne kadar uygun. Bunu sormamın sebebi bazı forumlarda " AMD kartlarla video çekildiğinde droplar oluşur." Gibi sözler var. Ayrıca AMD de herhangi bir video çekme programı varmı yani Shadowplay'e AMD de bir rakip varmı ? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

AMD' nin herhangi bir programı ya da avantajı yok bu konuda. Nvidia cephesine yönelmenizi tavsiye ederim.

Nvidia almanı öneririm Shadowplay ile rahatlıkla yapabilirsin. Dün akşam güncelleme de geldi GeForce Experience daha kolay kullanılabilir bir hale büründü. Oyun içinden çok daha kolay video, yayın çekebilirsin.

Şu anda RX 470in Nvidia da karşılığı yok diye biliyorum. O yuzden artık Fraps gibi programlarla çekmek zorundayım .

RX 470 yayıncılık konusunda ne kadar yardımcı olur bilmiyorum. Ama RX 470'e fiyat bakımından yakın olsun diye GTX 960'a yönelme. GTX 9XX serisi ile sistem kurmak pek ileriye dönük olmaz. Bu yüzden GTX 1XXX serisinden almanı öneririm.

Ünlü Youtuber Nickbunyun sisteminde GTX 970 kullanıyor. Güç olarak RX 470 civarında diye biliyorum. Ama Nvidia - AMD yazılım farkı falan fazla bilgim yok.

Birçok yayıncı OBS kullanıyor. Kayıt alırken veya aktarırken 5-15 FPS kaybediyorlar o kadar. Video'ya kaç bitrate ve FPS verdiğine göre değişiyor bu rakam.

Daha önce Action!'u kullandım, gerçektende çok iyi bir kayıt programı. FPS'ten gerçekten çok az kesiyor ve kaliteli videolar hazırlıyor. NVIDIA almak için en az 3000TL bütçeniz olması lazım. Ayrıca NVIDIA almak için tek nedeniniz ShadowPlay olmasın.

RX470 8GB almalısın. VRAM yüksek olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…