Yaz tatilinde çalışırsam KYK kredim kesilir mi?

ozaerden

Hectopat
Makaleler
1
Arkadaşlar A101'de çalışmayı düşünüyorum, başvuruma dönüt bekliyorum. Üniversite 2. sınıfa geçtim ve KYK'dan kredi alıyorum. Burs değil yani geri ödemeli olan. Bugün bi arkadaşım iş başvurusu yaptığı yerden "çalışırsan kredin kesilir" uyarısını almış, haliyle kafalar karıştı. Burs kesilir çalışınca, onu biliyorum. Ama kredi için ben 13500 TL'ye geri ödemek adına imza attım. KYK'nin sitesini karman çorman ettim net bir bilgi bulamadım. O yüzden "sizce kesilir mi" demeyeceğim, çünkü internet bu konuda "bence" diye başlayan cevaplarla dolu. "Ben yaz tatilinde çalıştım, kredi kesiliyor/kesilmiyor" diyebilecek birisi var mı? Bu arada yaz tatilinin 2 ayı çalışmayı düşünüyorum, devamı gelmeyecek.

Ya bilemedim KYK'yı aradım 444 1961'den. Benden önce de bir arkadaşım aradı. Tam zamanlı çalışırsan kesilir part-time'da kesilmez dedi. Dedim ben imza attım kredi bu geri ödeyeceğim falan, adam "yönetmelik böyle" diye kestirip attı. Gerçekten kafam karıştı 330 lira az bir para değil almazsam ailemi zora sokarım, riske atmak istemiyorum. Yaz tatilinde çalışan bir üniversiteli yok mu buralarda? :)

Mesela "Yönetmeliğin 'Devamlı Gelirle Çalışma Halinde Kredinin Kesilmesi' başlıklı 29.Maddesinde - (Değişik 15-12-1997 tarih ve 23201 sayılı Resmi Gazete) Kredi alan öğrencilerden; en az asgari ücret düzeyinde bir gelirle sürekli çalıştıkları tespit edilenlerin kredileri kesilir." şeklinde bir madde var. 2 aylık yani sezonluk iş sürekli çalışmadan sayılır mı?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı