Yaz tatilinde yapılabilecek iş önerisi

isimsizjoker

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
8. sınıfım artık liseye geçeceğim çoğu sınıftaki arkadaşım gibi bu yaz 3 ay çalışmam istiyorum berber çıraklığı olabilir mi şu an onu düşünüyorum berberde çırak olursam haftalık ne kadar verirler?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum 8.sınıfı bitiriyorsun LGS dersler falan derken iyice yorulmuş olacaksın. Bırak da işler biraz beklesin yat dinlen keyfine bak gez dolaş ben olsam öyle yapardım.

Babanın tanıdığı berber var ise çırak olarak alır seni. Eskiden çıraklar bahşişe çalışıyordu, günlük almazlardı. Şu an pek çırağa bahşiş muhabbeti de kalmadığı için çok bir şey kazanmayı bekleme, kendi harçlığını çıkartırsın günlük. Orada burada ayak işi için alırlar seni, yaşın küçük mecbur babanın çevresinden bir yere sokacak seni. Tek başına iş bulamazsın.

Babanın tanıdığı berber var ise çırak olarak alır seni. Eskiden çıraklar bahşişe çalışıyordu, günlük almazlardı. Şu an pek çırağa bahşiş muhabbeti de kalmadığı için çok bir şey kazanmayı bekleme, kendi harçlığını çıkartırsın günlük. Orada burada ayak işi için alırlar seni, yaşın küçük mecbur babanın çevresinden bir yere sokacak seni. Tek başına iş bulamazsın.

Tanıdık bir yer var aslında ama orasıda çırak almış bence babamın tanıdığı falan daha kötü bu sefer hiç para vermiyorlar benim arkadaşım bütün yaz çalışmış para vermemişler günlük kaç tk verirler tahmini.

Tanımadığın bir berbere git ama verecekleri harçlıktan öteye gitmez büyük ihtimalle, fazla bir şey bekleme ücret konusunda. O yüzden normal bir iş bakmaya çalış, mesela yapabileceğini düşünürsen garson falan olabilir.

Tanımadığın bir berbere git ama verecekleri harçlıktan öteye gitmez büyük ihtimalle, fazla bir şey bekleme ücret konusunda. O yüzden normal bir iş bakmaya çalış, mesela yapabileceğini düşünürsen garson falan olabilir.

Berberlik harici küçük küçük logo yapıp satabilir miyim acaba öğrenerek? Hem bu sayede okul başladığında da yapıp satabilirim.
Küçük kafe tarzı yerlerde part-time garsonluk.
Berbere çıraklık.
Babanızın dükkanı falan varsa onun yanında yardımcılık.
Tarlalarda da çalışabilirsiniz iyi yevmiyeleri vardır.

Küçük bir kafede çalışabilirin tabak vs gibi taşıma işlerini yapabilirim teşekkürler öneri için.

Dostum eğer maddi durumunuz iyiyse çalışmana gerek yok eğer kendi ihtiyaçlarını karşılamak istersende 1-2 ay ufak tefek çıraklıklar yapabilirsin.
Bizim maddi durumumuz zamanında pek iyi olmadığı için tekstilde çalışıyordum 3 ay boyunca şu an 18 yaşıma gireceğim. Neredeyse 10 yaşımdan beri çalışıyorum 12 saat boyunca ayakta duruyordum. Babama beni neden zor bir işe yolladığını sorduğum zamanda da bana eğer okumazsan dönüp dolaşacağın yer burası olacak derdi.
Yani okul senin için daha önemli derslerine yoğunlaş.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı