Yazdığım şiir nasıl?

569801

Hectopat
Makaleler
4
Ben dilsiz aşıkların diliyim.
Hasreti bağrına kazımış çaresizim.
Bu bir aşk dögüsüdür çıkamam.
İstesem de o fotoğrafları yakamam.
Seni ben unutamam.

Öksüz bırakma bu hırçın dünyada.
Dalgaların boyumu aşıyor.

Bu bir ölüm şarkısıdır ruhu yok.

Gözündeki bataklığı özledim.
Seninle yıldızlara bakmayı özledim.

Bazı yerlerde kafiye olmamasının nedeni bilerek yapılmış bir şey arkadaşlar, sizce nasıl?

Son düzenleyen: Moderatör:
İstesem de o fotoğrafları yıkamam cümlesini çıkar
“Gözündeki bataklık” anlatmak istediğin güzel olsa da bataklık birçok anlam ifade eder, üstünde çalışırsan güzel şeyler çıkar

Fena değil gibi, tabii okunuşunu da dinlemek lazım. Bir de son kısımdaki "Gözündeki bataklık" yerine;
Gözlerindeki derinliği,
Birlikte yıldızlara bakmayı özledim.
Şeklinde olsa daha hoş durur gibi geldi bana.

Ek bir not: Şiiri okuyunca istemsizce şu videodaki honki ponki ile başlayan 4'lük aklıma geldi :)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ek bir not: Şiiri okuyunca istemsizce şu videodaki honki ponki ile başlayan 4'lük aklıma geldi :)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İyi bir şey mi bu? :D

Şiiriniz erkeğin kendisini sadece bir kız için küçük düşürdüğünü anlatmış dolayısıyla bugünler için pek güzel şiir diyemem. Daha maskülen bir şiir günümüze uygun olabilir. Ayrıca hocam aşk şiirleri eskide kaldı bu zamanda ancak modern hayatla felsefeyle ilgili şiirler yazarsanız belki tutabilir. Gerçi eskiden de aşk şiirlerinin pek çekici yanı yoktu. Divan Edebiyatı'nın aşk şiirleri de sevgiliyi değil de Allah aşkını anlattığı için sarayda sevilirdi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı