Yazı tabanlı Idle bir oyun için Oyun Motoru ve Programlama Dili önerisi

Mhmtx

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar text bazlı olacak şekilde bir idle oyunu yapmak istiyorum. Herhangi bir görsel efekt yok. Sadece yeni öğeyi aç şunu yükselt bunu yükselt onun haricinde meydana git reklam ver gibi bir şey yap üretimin 1.2X hızlansın falanlı filanlı bir oyun yapmak istiyorum. Bunun için Unity kullanın dediler C# ile ancak çok uzun sürer ve görsel bir şey olmayacak arka plan dışında. Oyun Online bir oyun olmayacak zaten kendi çapımda geliştirebileceğim ve eğlenebileceğim oyun olması yeterli. Hangi oyun motorunu ve dili önerirsiniz? Birinin Unreal Engine 4 ile bluprint dilini kullanarak tabii ki o dili de öğrenmek lazım olsa da kodlama bilmeye gerek kalmadan yapılabileceğini diyordu başka birisine text based bir oyun için ancak ben idle bir oyun yapmak istiyorum. Şimdiden teşekkürler.

Temel C# bilgin varsa eğer çok uzun sürmeyeceğini düşünüyorum. Unity kullanabilirsin.

Bana göre text oyunlar için en basit ve az uğraştıran motor Unity.

Peki hocam hangi dili kullanmam gerekiyor? C# öğrenmek için uğraşırsam güzel bir oyun çıkar evet ancak çok uğraşmam gerekir.

Temel C# bilgin varsa eğer çok uzun sürmeyeceğini düşünüyorum. Unity kullanabilirsin.

Çok az C# bilgim var maalesef gençay yıldız hocamın C# serisinin daha başlarındayım yaklaşık 30. bölümde.

Peki hocam hangi dili kullanmam gerekiyor? C# öğrenmek için uğraşırsam güzel bir oyun çıkar evet ancak çok uğraşmam gerekir.

Çok az C# bilgim var maalesef gençay yıldız hocamın C# serisinin daha başlarındayım yaklaşık 30. bölümde.
Belki Godot Engine kullanabilrisiniz.

Hem kodlaması da kolay. Unity kadar zor olmaz bence. Eğer C# falan uğraşmak istemiyorsanız Godot Engine kullanabilrisiniz. Python a benzer bir dili var fakat bence Python dan kolay.

Ya da herhangi bir motor kullanmadan Python ile yapabilirsiniz.

Belki Godot Engine kullanabilrisiniz.

Hem kodlaması da kolay. Unity kadar zor olmaz bence. Eğer C# falan uğraşmak istemiyorsanız Godot Engine kullanabilrisiniz. Python'a benzer bir dili var fakat bence Python'dan kolay.

Hocam peki Godot Engine ile text based idle oyunu yapabilir miyim ya da Python ile yapabilir miyim? Zaten 2 sinin dilinin çok benzediğini Python bilen birinin Godot Engine dilinin çok benzer olduğu için hiç zorlanmadan oyun yapabileceğini duymuştum.

Udemy'de arama yerine "idle game" yazıp çıkan kurslardan kafana yatanı alıp video izleyerek ilerlemeni tavsiye ederim. Kursun İngilizce olmasını dert etme, otomatik çevirmeyi açarak alt yazıları takip edebilirsin. Böylece bir taraftan oyun yaparken diğer tarafta kendini geliştirmiş olacaksın.

Bence Godot Engine ile her şey yapılabilir. Zaten bir ZIP dosyasıyla geliyor. ZIP'ten çıkartıyorsunuz. 70 MB falan o kadar hafif bir motor.
Eğer Unity'ye falan çok alışık değilseniz Godot'a kolay bir şekilde alışırsınız.

Hocam peki Godot Engine ile text based idle oyunu yapabilir miyim?

Her şeyi yapabilirsiniz.

İngilizcem gayet iyi zaten videonun dili benim için sorun değil ancak istediğim türce anlatan kursu bulabilir miyim?

Önerim Godot Engine. Eğer yardım isterseniz, edebilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Udemy'de arama yerine "idle Game" yazıp çıkan kurslardan kafana yatanı alıp video izleyerek ilerlemeni tavsiye ederim. Kursun İngilizce olmasını dert etme, otomatik çevirmeyi açarak alt yazıları takip edebilirsin. Böylece bir taraftan oyun yaparken diğer tarafta kendini geliştirmiş olacaksın.

İngilizcem gayet iyi zaten videonun dili benim için sorun değil ancak istediğim türce anlatan kursu bulabilir miyim?

Bulabilirsin. Videodakileri takip edip kopya bir oyun ortaya çıkartırsan, video bittikten sonra kendi hayal gücüne göre istediğin oyuna dönüştürebilirsin çünkü videoyu izledikten sonra bunu yapabilecek bilgiye de erişeceksin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı