Yazıcı filamenti çekmiyor

bahadırSav

Hectopat
Katılım
19 Şubat 2017
Mesajlar
156
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar, az önce Ender 3 V2 yazıcının montajını bitirdim ve SD kartında hazır yüklü olan 2 modelden dog olanı yazdırmak istedim yanında verilen hazır filamenti kullandım.
videosu
Videoda gösterdiğim gibi sol taraftaki çizgiyi çekiyor ancak sonrasında filament gelmiyor. Videonun sonunda filament hareket ediyor mu diye hafifçe tutuyorum ancak hareket yok.
WhatsApp Image 2021-09-08 at 17.41.06.jpeg

Yazdırmayı iptal ettiğim sefer de böyle ucundan biraz bırakıyor o kadar. Birkaç kez aynı baskı denedim her defasında aynı sonuç oldu. (Tabladaki karaltı neden oldu bilmiyorum ilk baskıda oldu)
Sebebi ne olabilir acaba?
 
Güle güle kullan.

Tablanın naylonunu çıkardın mı, fazla parlak? Naylon yoksa, olan izler nozülün tablaya fazla yakın olmasından, iz yapmış. Orta kısımda basmıyor olma sebebi o olabilir, plastiğin yayılabileceği bir boşluk kalmamış olabilir.
Mavi vanayı çıkarıp video çeksen ya da sen o şekilde baksan fikir verebilir.
 
Evet tabla naylonunu sökmüştüm. Tekrardan tabla ayarı yaptım ve ürün yanında gelen filamenti çıkartıp aldığımı taktım şuanda problem yok.
WhatsApp Image 2021-09-08 at 22.00.58.jpeg

Hocam bu arada araştırırken başka konulardaki tavsiyelerinizi de okumuştum sonradan problem yaşamayayım diye sert yay ve ısı dayanıklı borusundan aldım henüz takmaya cesaret edemedim ama bir ara güvenim yerine gelince onları da takacağım çok teşekkürler. :)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı