Yazılı sınava listening ve speaking gibi bölümler eklenebilir mi?

Hocam bizim 9.sınıfta yaptığımız İngilizce sınavları o dönem henüz virüs yoktu, normal eğitimdi bu şekilde yapılmıştı. 2 sınav olmuştuk birisi normal kağıtta ne aldıysak o şeklinde olmuştu, birisi de 25 puan yazılı, 25 puan listening, 25 puan reading, 25 puan speaking olarak verilmişti. Yüz yüzeyken böyle şeyler yapıyorlardı açıkçası ben memnundum. Ancak online eğitimde bu ne kadar mantıklı, tartışılır.
Artık mantıklı olup olmadığını da geçtim, işin yasal boyutunu merak ediyorum. Yazılı sınav diye belirtilmese haklı olabilirlerdi ancak yönetmelikte bayağı belirtilmiş.

Boyle bir haklari var mi, bilmiyorum ama bizim okul da yapmisti ayni seyi. Ingilizce dersinde 20 puan listening ile almistik.

Hatta Almanca dersinde, notlarimizin yarisini speaking belirlemisti. Allah'tan o sinavdan yuz almistim.

Acikcasi, resmi bir itirazla sonuc bulabileceginizi ben sanmiyorum. Belki okul idaresiyle ya da hocalarinizla konusmak kisa yoldan cozume goturur sizi. Olmazsa Ilce Milli Egitim'e gidebilirsiniz.

Boyle bir haklari var mi, bilmiyorum ama bizim okul da yapmisti ayni seyi. Ingilizce dersinde 20 puan listening ile almistik.

Hatta Almanca dersinde, notlarimizin yarisini speaking belirlemisti. Allah'tan o sinavdan yuz almistim.

Acikcasi, resmi bir itirazla sonuc bulabileceginizi ben sanmiyorum. Belki okul idaresiyle ya da hocalarinizla konusmak kisa yoldan cozume goturur sizi. Olmazsa Ilce Milli Egitim'e gidebilirsiniz.
Tekrar inceledim de, sanırım haklılar. Attığım maddede dersin özelliğine göre demişler, İngilizce sözel bir ders olduğu için hem uygulamalı hem yazılı sınav yapma hakkına sahipler herhalde. Uğraşacağım yerde çalışsam daha faydalı, sorun çözüldü.

Son düzenleme:
Uğraşacağım yerde çalışsam daha faydalı, sorun çözüldü.
Ben de gecen sene sizinle ayni dusuncedeydim. Derste bana ozel konu anlatan hoca, calismamiz icin 20 puanlik listening sinavi yapiyordu. Ben de cok sinirlenmistim hocaya. Sonra 10 altinda kimseye vermedi bilerek. Aklima geldikce utaniyorum. Zaten basit sormustu. Listening calismasi cok zor da degil bence. Kolay gelsin. :)

Ben de gecen sene sizinle ayni dusuncedeydim. Derste bana ozel konu anlatan hoca, calismamiz icin 20 puanlik listening sinavi yapiyordu. Ben de cok sinirlenmistim hocaya. Sonra 10 altinda kimseye vermedi bilerek. Aklima geldikce utaniyorum. Zaten basit sormustu. Listening calismasi cok zor da degil bence. Kolay gelsin. :)
Aynen hocam. Listeningler çok basit oluyor genellikle. Hoca bize 2-3 defa dinlettirdi. Sınıftaki en kötüsü galiba 9 almıştı.

Birkaç kere Cambridge sınavlarına girmişliğim de var, arkadaşlarımdan bi' tık daha hazırlıklıyım diyebilirim :) Her ne kadar zorlayacaklarını söyleseler de okulun itibarını zedelememek amaçlı zorlayacaklarına pek inanmıyorum. Sağ olun, size de.

Birkaç kere Cambridge sınavlarına girmişliğim de var, arkadaşlarımdan bi' tık daha hazırlıklıyım diyebilirim :) Her ne kadar zorlayacaklarını söyleseler de okulun itibarını zedelememek amaçlı zorlayacaklarına pek inanmıyorum. Sağ olun, size de.

O zaman pek endişelenmenize gerek yok hocam. Başarılar. :D

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı