Yazılı uyarı kağıdı sicile işler mi?

Uykusuz Kedy

Centipat
Daha fazla  
Ortaokul 6'ya gidiyorum. Geçen gün fen öğretmenimden eksi yememek için soruları salladım ama hoca anladı. Yazılı uyarı imzalattığı bir kağıt işte verdi ben de imzaladım. Kötü bir şey olur mu sicilime işler mi sözlü notuma bir şey olur mu emin değilim. Çok yaramaz/şımarık bir öğrenci değilimdir açıkçası. Sınav notlarım da gayet yüksek. Zaten fen hocası verdi bu yazılı uyarıyı, fen ortalamam 99. aşırı endişeliyim henüz annem veya babam bilgilendirilmedi.

Gözünü korkutmak için yapmıştır. Bir şey olmaz muhtemelen sözlünü de yüksek verecektir. Hocalar yapar böyle şeyler.

Hiçbir şey olmaz böyle şeylerden korkma. Ortaokulda inanılmaz üst seviye bir suç işlemediğin sürece başını yakacak bir durumla karşılaşmazsın ki öğretmenin imzalattığı ve idareye vermediği bir kağıt parçası hiçbir şey yapamaz. Lise de sigara içip öğretmene küfür eden birisinin siciline en ufak bir şey işlemediğine kendim tanık oldum, yani endişelenmene gerek yok.

Hocam, yazılı uyarıdan kastınız nedir? Yani "... öğretmenim tarafından uyarıldım." ile mi bitiyor?

3 sözlü uyarı bir yazılı uyarı ediyor
Öyle bir şey yok hocam. Öğretmen maalesef ki istediği zaman yazar. Yazılı uyarı diyorsa tırışkadan bişeydir (Yani sahtedir.). Genelde öğrencileri korkutmak için yaparlar. Tutanak, sözleşme gibi bir şey ise gerçektir. Ve 3 sözleşme 1 tutanak olunca okuldan atılıyorsun denen şey de yalan. Öğretmenler üzerinize baskı kurmak için yapıyor. Öğretmeniniz zaten dersten çıkarken çöpe atmıştır kağıdı zaten eğer yazılı uyarı ise.

Okullarda çok fazla manipülasyon yaparlar. Uyanık olmak lazım. Ben bir ara arkadaşıma Türkçe öğretmenimin numarasını atmıştım. O da öğretmenime, "Öğretici kimliğiniz ile kendinizi ilahlandırmanız ne haddinize? Siz oğlumu nasıl azarlarsınız? Yarın okula gelip şikayette bulunacağım. Ve daha ileri taşımaya da korkmayacağım." yazmıştı. Anonim kalmıştım çünkü arkadaşıma ismimi vermemesi gerektiğini söylemiştim. Çocuğun yaşı benden 6 yaş büyük.

Hatta bir ara da 7. sınıfta PKK'lı, işine gelince hakkını savunan, gelmeyince hak hukuk tırışkadan gelen sosyal öğretmenim derste telefon oynarken hangi mevzuat olduğunu şimdi unuttum fakat mevzuatın komple cümlesini hocaya söylemiştim. Ondan sonra bana iyi davranmaya başlamıştı.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı