Yazılım-bilgisayar mühendisliği sıramaları ne olur?

Zaten üst sıralar için dedim. İyi-ortalar gene çeker ama aşırı çekmez. 200kdaki üniversite 150k yı da görebilir.

Kötü üniversiteler evet.

Orta sınıf üniversiteler 20K'den fazla artmaz.

İyiler de maksimum 5-10k artar.

O zaman 164K olan Kıbrıs'taki bir özel üniversite ortamala 140k olur
Ona göre netlere bakacağım.

Sıralamalar daha da düşer (sayısal değeri azalır, okula girmek zorlaşır) ama ister istemez iyi okullar bir limite geldi. Yıldız 5k'dan almış. Kendisinden iyi 5 devlet okulu varken burada. Yıldız 20k ile alırken Boğaziçi 500 ile alıyordu. Yıldız 5k olmuşken Boğaziçi 300 olmuş. Hedefiniz bu çevre ise 2-3 binden fazla oynayacağını düşünmüyorum.

Gidip 6 basamaklı falan yerlere bakacaksanız yeni mesih bile çıkabilir oralarda.

Sıralamalar daha da düşer (sayısal değeri azalır, okula girmek zorlaşır) ama ister istemez iyi okullar bir limite geldi. Yıldız 5K'den almış. Kendisinden iyi 5 devlet okulu varken burada. Yıldız 20k ile alırken Boğaziçi 500 ile alıyordu. Yıldız 5K olmuşken Boğaziçi 300 olmuş. Hedefiniz bu çevre ise 2-3 binden fazla oynayacağını düşünmüyorum.

Gidip 6 basamaklı falan yerlere bakacaksanız yeni mesih bile çıkabilir oralarda.

Hocam maalesef şimdiki durumum iyi değil o yüzden Kıbrıs'ta 6 basamaklılara bakıyorum.
Hedeflediğim üniversite ODTÜ yazılım geçen yıl 164K'den kapatmış 140kya kadar kapatırsa gireceğimi sanıyorum oldu ki girmedim diğer üniversiteleri araştıracağım PC-yazılım konusunda eğer ODTÜ kadar iyi değil ise ODTÜ elektrik elektronik yazmayı planlıyorum 260kdan kapatmış en son Max 250k olur çünkü artık kimse elektrik elektronik yazmıyor.

ODTÜ'nün iyiliği ODTÜ'de. Kıbrıs'ta muazzam eğitim olsa sıralaması öyle olmazdı.

Yok hocam eğitimi gerçekten aynıymış hocalara uçak ile gelip ders veriyorlarmış hatta bu yüzden uçan hocalar diyorlarmış.
40k burslu alıyor.
164.139k %50 indirimli.
164.691 ücretli (ama ilk 3 tercih yaparsanız %50 oluyor)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı