Projem için şu anlık böyle ama bitirince kullanıcı sayısı artma durumu çok yüksek sürekli değişmekde istemiyorum güzel bir firmaysa bahsettiğiniz firma deneyeceğim.Ufak bir para desteği almış projem için 2 yıl boyunca Keyubu tercih ettim. Durduk yere VDS'in kapanması, sunucu yükseltmesi istediğim zaman verilerimin silinmiş olması gibi problemler yaşadım. Verilerin silinmiş olması zaten Keyubu'yu mecburen bırakmama neden oldu. Benzer problemler çoğu zaman diğer ucuz firmalarda da geçerli oluyor (diğer firmaları kullanan arkadaşlarımdan da şikayetler alıyordum). Ancak deneme yapacağım, birkaç script çalıştıracağım çok önemli bir projem yok müşteri kaybetme riskim yok falan filan diyorsanız bu firmaları tercih edebilirsiniz beklentinizi karşılar. Ben şu anda Almanya merkezli hosting firması olan Contabo'yu tercih ediyorum bunun da ücretleri çok düşük ve en ufak bir problem dahi yaşamadım, sunucum 1 kere bile kendi kendine kapanmadı. Ancak düşük maliyet olduğu için bunda da problemler yaşanabiliyor şirket kurup da yazılımlarını burada barındıran insanlar şikayetçi mesela. Ama bizim için sorun yaratmayacak kadar profesyoneller.
Site hiç güven vermiyor. BTK Sağlayıcı belgesi yok, ETBİS kaydı yok, hizmet sözleşmesi de dahil olmak üzere sitenin herhangi bir bölümünde kurumsal bilgileri yok. Koydukları Whatsapp telefon numarası Rusya hattı. Sunucu paketlerinde port hızı yok sadece hizmet sözleşmesinde "İnternet (Network) anlık kullanımı 10Mbit/s ve üzerine çıkamaz" diye bir yazı var. Sunucu lokasyonları bir sayfada İstanbul, bir sayfada Bursa yazıyor. Tercih sizin. Tabi reklamlamaya çalıştığınız kendi markanız değilsehttps://www.bulutatom.com.tr/vds-sunucu.html aylardır kullanıyorum öneririm. Bu firmadan önce Poyraz hosting kullanıyordum ikiside iyi firma BulutAtom daha ucuz ancak.
Site hiç güven vermiyor. BTK Sağlayıcı belgesi yok, ETBİS kaydı yok, hizmet sözleşmesi de dahil olmak üzere sitenin herhangi bir bölümünde kurumsal bilgileri yok. Koydukları WhatsApp telefon numarası Rusya hattı. Sunucu paketlerinde port hızı yok sadece hizmet sözleşmesinde "İnternet (Network) anlık kullanımı 10Mbit/s ve üzerine çıkamaz" diye bir yazı var. Sunucu lokasyonları bir sayfada İstanbul, bir sayfada Bursa yazıyor. Tercih sizin. Tabii reklamlamaya çalıştığınız kendi markanız değilse![]()
Hocam firma karşılaştırması yapmıyorum bahsettiğiniz diğer firmayla alakalı da bir bilgim yok. Şahsen Türk firmalarından sunucu kiralamayı bıraktım. Ancak bu aralar bildiğiniz üzere sosyalde birçok konuda farklı farklı hesaplar bulutatom öneriyor. Bu kadar bilinmeyen ve bir önceki mesajımda da belirttiğim gibi herhangi bir resmi ünvan, adres vb. bilgileri bilinmeyen bir sağlayıcı neden bu kadar öneriliyor anlayamadım. Müşterisi olarak yazıyorsanız sizden bir ricam olacak. Firmanın gönderdiği faturadaki(tabi gönderiliyorsa) firma ünvanı ve adres bilgilerini paylaşabilir misiniz?Bir müşteri olarak yazıyorum. Sorun yaşamıyorum öneririm. Ben ondan önceki sağlayıcım Poyraz hosting fiyatlarından dolayı sağlayıcı değiştirdim. Dilerseniz Poyraz Hostingden alabilirsiniz daha köklü bir firma fiyatları bir tık yüksek ancak kaliteli.
İkisinden hangisini tercih ederdiniz peki?Herhangi bir Türk firmasını kesinlikle tavsiye etmiyorum. Avrupa lokasyon olarak Hetzner veya OVH kullanabilirsiniz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.