Yazilim dili olarak ilk Python iyi mi?

omerars123

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba ben 16 yasindayim ve kendim yazilim ogreniyorum ve Udemy'den kurs satin aldim ve calisiyorum. Instagram'da gordugum bazi videolarda Python yerine Java'ya da C# ogren diyorlar nedeni nedir, ve sizce yazilim icin ilk Python ogrenilir mi? Bir de direkt Python ogrenirsen zorlanirsin diyorlardi neden zorlanacağım bilen var mı? İlk hangi dili onerirsiniz?

Merhaba ben 16 yasindayim ve kendim yazilim ogreniyorum ve Udemy'den kurs satin aldim ve calisiyorum. Instagram'da gordugum bazi videolarda Python yerine Java'ya da C# ogren diyorlar nedeni nedir, ve sizce yazilim icin ilk Python ogrenilir mi? Bir de direkt Python ogrenirsen zorlanirsin diyorlardi neden zorlanacağım bilen var mı? İlk hangi dili onerirsiniz?
Python gayet iyi bi başlangıç dili hocam. Java ve C# gibi diller daha ağır ve karmaşıktır. Pythonda yazdığınız kodlar gözünüzü yormaz ve anlaması kolaydır. Şimdiden kolay gelsin.

Önce ne yapmak istediğine karar ver ondan sonra dil seç dostum.

Ben ilk önce biraz Lua, ardından Python öğrendim ve bence ilk dil olarak Python öğrenmelisin. Java zaten bakınca bile çok karışık görünüyor, C#'ı ise hiç denemedim. Ama Python öğrenmesi basit bir dil. Bence Python'dan başlayabilirsin.

Bende yazılım öğrenmeyi düşünüyorum. Araştırmalar sonucu Python ile başlamayı düşündüm ama yazılım mühendisliği okuyan arkadaşım Java ile başlamamı önerdi.
Şuan için ne yapacağımı bende bilmiyorum.

Eskiden 6 yıl kadar yazılım ile uğraşmış ve ekmeğini buradan kazanmış biri olarak.

Eğer Görüntü işleme, yapay zeka ile uğraşacaksan - Python

Eğer PC Uygulama yapmak istiyorsan - C/C++/C#

Eğer Mobil ağırlıklı olacaksa Java (bankacılık vb uygulamalar gibi.)

Tüm işleri diğerleri ile de yapabilirsin. Fakat kütüphane ve içerik bulabilmen adına bu dillerin bazı avantajları var. Ve özetle ben bunu özetledim.

Ne yapmak istediğine karar verip o dile yönelip ustalaşman çok daha doğru olacaktır.

Örneğin ben Görüntü İşleme ve Makine Öğrenimi yapıyordum ve bu yüzden Python'da geliştim.

Bütün tercih edilen veya yaygın bilinen diller Turing Complet'tir. Programlanabilir cihazlarda her işlemi yapabilir. Bunun anlamı, her dil ile her işlemi yapabilirsin. Gerisi tercih meselesi.

Zaten nikâh kıymıyorsunuz. Serbest ilişki esastır.

Ali başka bir şey der, Veli bambaşka bir şey der. El sözüyle gerdeğe girilmez. Kendi insiyatifinizi kullanın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı