Yazılım Geliştirme için 3000-4000 TL Sistem Tavsiyesi

rusmelezi

Hectopat
Katılım
3 Eylül 2017
Mesajlar
2
Yer
Edirne, Türkiye
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Technopat sosyal ailesi, öncelikle herkese iyi forumlar ve bayramlar. Uzun bir süredir tek bilgisayarımı, çağ dışı kalmış dizüstü bilgisayarımı, yazılım geliştirme ve penetrasyon testleri yapmak amacıyla kullanmaktayım,. Yazılım geliştirme konusunda sistem özelliklerinin büyük önemi olmadığını kavramakla beraber, şu anki bilgisayarımın günlük işlerimi yaparken bile yeterli performansı gösteremediğini belirtmeliyim. Bu da tahmin edebileceğiniz gibi beni hobimden soğutan bir etken. Ana işletim sistemim olarak Kubuntu(Ubuntu'nun KDE masaüstü çevresini kullanan Debian Linux dağıtımı) ve penatrasyon testleri için tahmin edebileceğiniz gibi Kali Linux(KDE) kullanmaktayım, aynı zamanda Windows'u belli noktalarda kullanmam gerekirse veya uygulamalarımı test ederken kullanıyorum. Fakat 3 ayrı işletim sistemi kullanmama rağmen hafıza konusunda bir sıkıntı çekmiyorum HDD'deki varlığım 150 GB'yi geçmiyor, bundan dolayı sadece SSD'nin yeterli olacağını düşünüyorum.

Bunun dışında dediğim gibi çoğunlukla Linux kullandığımdan ne oyun oynama gibi bir imkânım ne de isteğim yok, bundan mütevellit çok güçlü bir grafik kartına sahip olmayı istememekle beraber entegre grafik devresini kullanmak istemiyorum, uzun süre boyu belirttiğim ihtiyaçlarımı karşılayacabilecek bir kart istiyorum, bunun dışında geniş (en azından l5" dizüstü bilgisayar ekranından sonra) bir monitör gerçekten işlerimi kolaylaştıracaktır. Sistemden en önemli isteğim isteklerimi uzun süre boyunca gerçekleştirebilmesi ve stabilitedir. Bütçem 3000-4000 TL arasındadır.

Hepinize şimdiden çok teşekkürler, tavsiyelerinizi bekliyorum.

Özellikle belirtmek istediğim kullandığım uygulamalar:
- Adobe Photoshop
- Kablosuz internet kartımı zorlayan bazı araçlar
Aklıma geldikçe bu kısma ekleme yapacağım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dolar uçukken o kadar bütçeye uçmaya gerek yok. Şu cihaz yeteri kadar işini görür. Daha sonra üzerine güzel bir Samsung SSD ve eğer dahili WiFi yongayı beğenmezsen sağlam bir kart çekersin olur biter.

HP 15-AY111NT Intel Core i7 7500U 8GB 1TB R7 M440 Freedos Fiyatı 2.300TL

Dolar konusunda haklı olmanızla beraber düzeleceğini pek ummuyorum durumun, hoş zaten 1,5 ay sonra toplamayı düşünüyordum sistemi, ömrüm boyunca dizüstü kullandığımdan dolayı artık masaüstü bir sisteme sahip olmak istiyorum, sandalyeme yaslanıp geniş(en azından dizüstünden sonra) monitörüme bakmak istiyorum. 3500 TL'ye yakın bir sistem işimi daha iyi görür diye umuyorum, aynı zamanda sistemi güncelleyebilmek de önemli birşey uzun kullanım için, takdir edersiniz ki dizüstülerde böyle bir opsiyon yok.

Dizüstünden daha iyi bir alternatif bulamamamdan dolayı bu ürünü almaya karar verdim. Fikirlerinizi bekliyorum.

Dell Vostro 5468 Intel Core i5 7200U 8GB 256GB SSD GT940MX Fiyatı
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı