Yazılım için 15.6 inç yeterli olur mu?

Merhaba 15.6 inç laptop kullanıyorum.
Yazılım öğreneceğim bu laptop ekranı yeterli olur mu yoksa illa monitör alınır mı?

Sana bağlı hocam. Ben küçük monitörde çalışamam diyorsan büyük monitöre geçeceksin. Ama yeter diyorsan kullan sen bilirsin ama küçükte bir sıkıntı çıkarmaz. Kişisel insiyatife göre.
 
Yazılım konusunda ekranın etkisi size bağlı. Ben yıllar önce ilk başladığımda aşağı yukarı 15.6 inç laptop ile başlamıştım tabii özellikleri de hayli kötüydü ama yazılım konusunda yöneleceğiniz alana göre önemli olan donanımı oluyor (ML/DL için GPU vs. gibi ya da Game Development için yine keza GPU gibi). Yeni başladığınız için 15.6 inç yeterli olacaktır ileride evet monitör almanız iyi olabilir ama bu bahsettiğim aynı anda multitasking yapıyor ve birden fazla kod editörü vs. kullandığınızda geçerli ek olarak Game Development içinde yine ekran önemli bir konumda.

Online dersler izleyip biryandan da uygulama yapmak istiyorsanız bir adet de ucuz yollu bir harici monitöre ihtiyacınız olabilir.
Tabi öyle daha rahat olacaktır ama alt tab iş görecektir şahsen ben çok videolu eğitimleri önermiyorum ilk başlangıç ile onunla başlanıp ilerledikçe dökümantasyonlar, tutoriallar ve makalelere (özellikle AI'da paper) okunmasını öneriyorum çok daha verimli oluyorç
 
Merhaba 15.6 inç laptop kullanıyorum.
Yazılım öğreneceğim bu laptop ekranı yeterli olur mu yoksa illa monitör alınır mı?
Tabii ki yeter hocam. Ekran biraz konfor meselesi, daha büyük ekranda çalışmak tabii ki her zaman daha rahattır ama bütçeniz kısıtlıysa çok önemli değil. Bu hafta 15.6 laptop ekranından 24 inç monitöre geçtim gerçekten ekran olarak çok fark ediyor, 15.6 çok küçük kaldı yanında.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı