Yazılım için AMD mi Intel mi?

Selam arkadaşlar ben bu sene okulda yazılım kodlama öğreneceğim. Bu yüzden ağır uygulamalar kullanacağım. Hangisi daha çok iş görür?

Bence AMD tercih et. İstediğin fiyat bandında AMD ve Intel işlemcilere baktığın zaman AMD işlemcilerin Core ve thread üstünlüğünü görebilirsin ayrıca 3. nesil AMD işlemcilerdeki 7 nm teknolojisini de tattığın zaman iyi ki bunu tercih etmişim dersin.

Selam, i7 6700 Kullanıyorum ve çok memnun olduğum söylenemez. RX 5700XT ile darboğaz yaşıyorum yakında Ryzen 7 serisine geçeceğim. Şimdi neden intel/AMD?. Intel k serisi işlemcileri güçlüdür ama içinden stok fan gelmez ve ısınır en azından 240mm sıvı soğutma ile kullanılmalıdır. AMD bakarsak R7 serisinde RGB fan ile geliyor ve gayet güçlü. Size önerim AMD işlemciler ama bütçe fazla ise Intel işlemcilerde alınabilir. Intel'e güzel bir soğutma sağlamanız gerekir, 100 dereceye çıkıyor benim işlemci stok fan ile.

Bence AMD'nin yeni fiyatlarıyla orta sınıfta Intel önde.
Örnek:
i3 10100F (ucuz) > R3 3100 (pahalı)
i5 10400F (ucuz) > R5 3600 (pahalı)

Ama yüksek sınıfta AMD çok daha önde.
Örnek:
R5 5600X > i5 10600K
R7 5800X > i7 10700K
R9 5900X > i9 10900K

Bence AMD'nin yeni fiyatlarıyla orta sınıfta Intel önde.
Bahsettiğin işlemciler tek çekirdekte AMD'nin gerisinde kalıyor. Oyun için haklısın ancak konu yazılım geliştirme olunca olay değişiyor.

Yazılımda kullanılan hangi program ağır? Render falan almayacaksanız yeni nesil işlemcilerin hepsi istediğiniz performansı size sunacaktır fakat yazılım için alınacaksa taşınabilir olması açısından dizüstü tercih etmenizi öneririm. Tabi gönül ister MacBook Pro önerelim fakat fiyatlar belli. Huawei MateBook alıp Hackintosh kurulabilir.

Bahsettiğin işlemciler tek çekirdekte AMD'nin gerisinde kalıyor. Oyun için haklısın ancak konu yazılım geliştirme olunca olay değişiyor.
R3 3100'e OC bile yapsan i3 10100F'e anca yetişebiliyor. Aralarında 400 TL fiyat farkı var. 1400 TL olan i5 10400F, 2000 TL olan R5 3600 ile kafa kafaya.

Pardon son cümleye dikkat etmemişim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı