Yazılım için bilgisayar özellikleri ne olmalı?

Fizyolog

Yoctopat
Daha fazla  
Merhabalar değerli forum üyeleri. Sizden bir konuda fikir almak istiyorum. Yazılım için uygun fiyata yeni bilgisayar almayı düşünüyorum. Hangi özelliklerinin olmasını öneriyorsunuz? Ben özellikle bir web sitesi kurmayı hedefliyorum. Bunun yanı sıra site için ufak tefek grafik tasarımlar yapmak. Bunları karşılayan bir bilgisayarın asgari özellikleri ne olmalı sizce?
Ve baktığım bilgisayarlarda iki neredeyse aynı özellikleri olan bilgisayarlardan Windows yüklü olan FreeDOS'dan fiyatça daha yüksek. Bu yüzden FreeDOS alıp lisanssız Windows kurmayı düşünüyorum. Zaten ileride Linux'u daha iyi öğrendikten sonra Linux'a geçmeyi düşünüyorum. Eski bilgisayarıma Linux yüklemiş olsam dahi Linux'u çok iyi bilmediğimden yeni bilgisayara sadece Linux kurmaya çekiniyorum. Windows kurup yanına Linux kurmayı düşünüyorum. Bu konularda sizlerin de değerli yorumlarınızı merak ediyorum. Teşekkür ederim.

Bence üniversiteyi bekle ne gibi programlar kullanılacak bu 4 senede sor, yüksek donanım isteyen varsa ona göre seçim yap. Web tasarım için ekran kartı dahili olan bir dizüstü yani ultrabook tavsiye ederim pili de yeter ama ben bunlarla uğraşamam diyorsan minimum GTX 1650Ti ekran kartına sahip bir dizüstü al geç piyasada 10 bin TL civarlarında. Canın oyun falan da çeker arada işini görür.

i5 4 Core, 8 GB RAM, SSD disk. Duruma göre 1 GB VRAM içeren GPU.

İleriye dönük isterseniz;

i7 8 veya 10 Core, 16 veya 32 GB RAM, M.2 SSD, 4 GB VRAM içeren GPU.
İlk yazdığınız şartları neredeyse karşılayacak bilgasayar almaya bütcemin yeteceğini düşünüyorum. Ayrıca işlemci olarak Amd olursa çok fark olur mu acaba? Ve ekran kartı bulunmayan bir bilgisayarın da işimi göreceğini düşünüyorum ama tabi olmasında fayda var. Teşekkür ederim yorumunuz için
Bence üniversiteyi bekle ne gibi programlar kullanılacak bu 4 senede sor, yüksek donanım isteyen varsa ona göre seçim yap. Web tasarım için ekran kartı dahili olan bir dizüstü yani ultrabook tavsiye ederim pili de yeter ama ben bunlarla uğraşamam diyorsan minimum GTX 1650Ti ekran kartına sahip bir dizüstü al geç piyasada 10 bin TL civarlarında. Canın oyun falan da çeker arada işini görür.
Bilgisayar bölümü okumuyorum. Çok fazla oyun oynayan birisi değilim. Yorumunuz için Teşekkürler)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı