Yazılım İçin F/P Laptop Önerisi

Ağır programlar yoksa 8GB RAM yeter diye düşünüyorum. Ama gelecekte kesinlikle yetmeyecek.

Dell laptop aslında gayet ideal duruyor işletim sistemini windows olarak değiştiremiyor muyuz acaba yoksa sonradan benim mi yapmam gerekir?
Ağır programlar yoksa 8GB RAM yeter diye düşünüyorum. Ama gelecekte kesinlikle yetmeyecek.
Ya ben şimdilik üninin ilk yıllarını atlatsın diye istiyorum sonrasında eve çıkıp zaten masaüstü sistem dizeceğim. Her türlü masaüstüne geçmem gerekiyor yani.

Oyuncu sistemlerinde kötü bir işlemci ve 4GB ram kullanılacak hali yok ya? İkinci el olarak sizden de bahsetmedim.

Konuda "oyun için alacağım" gibi bir ibare belirtilmemiştir. Bu yüzden tamamen yazılım geliştirmeye uygun ve uygun bir fiyatlı model önerdim.

Bu cihazların içinde Linux işletim sistemi olduğu için daha uygun fiyatlı oluyor. Aldıktan sonra kendinizin kurulum yapması gerekli.

Peki win10 yüklediğimde laptopun işlemci hızında ya da herhangi bir özelliğinde performans düşüşü yaşar mıyım? Yani işlemci hızı hesaplaması 3.9 olarak gösteriyor bu değer linux için midir acaba?

Konuda "oyun için alacağım" gibi bir ibare belirtilmemiştir. Bu yüzden tamamen yazılım geliştirmeye uygun ve uygun bir fiyatlı model önerdim.
Anlatamıyorum galiba derdimi.

Diyorum ki, Monster, MSI gibi markaların ürünleri Oyuncu Sistemi olarak geçiyor ya? Hani oyun oyun oynayanlara oyuncu deniyor. Anladınız mı? Onlara özel çıkartılmış gibi lanse ediyorlar bize hani. O satılan sistemlerde düşük işlemci veya 4 GB ram kullanılmaz. Hem alındığı zaman iyi bir ekran kartına sahip olur, R5 M430 gibi leş kartlara değil, işlemcisi de U ibareli olmaz en kötü HQ ibareli olur, ram'i de 8 olur. Anlatabildim mi? Anladınız mı?

Dostum tartışmanıza gerek yok ben ikinizi de anladım. Senin dediğin doğru tabi ki msi monster gibi markalar sadece ekran kartıyla kalmayıp her türlü sağlam işlemci ve ram kullanıyorlar fakat en ucuz laptopları 4k Bu yüzden onları düşünmüyorum

4k bütçem var demiştiniz

4k bütçem var demiştiniz
3-4k arası ben taksitle alacağım için 4k yı rahat aşıyor
Fakat bu ilk önerdiğiniz Dell laptop çok önerilmiyor. Hafif dandiğe kaçtığı söyleniyor bios menülerinde felan windows kurulunca bir sürü sorun olduğu söyleniyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…