Yazılım için hangi liseye gidilmeli?

Yani temel oluşturmak açısından olabilir ancak Meslek Lisesi’nden mezun olup mühendislik kazanmak kolay değil. Yani belli başlı fen liseleri ile yarışan meslek liseleri de var, ancak genel çoğunluğa bakınca biraz meslek liselerinin durumu belli. 2 yıllık Bilgisayar Programcılığı için demiyorum ben, ancak Bilgisayar Mühendisliği bölümünde pek meslek lisesi mezununa denk gelmedim. Yani hedefi 2 yıllıkla sınırlamayıp daha yüksek tutmak lazım bence. Bilgisayar Mühendisliği için de illaki meslek lisesi mezunları da vardır ancak genel çoğunluk dediğim gibi anadolu veya fen lisesi mezunu oluyor. Bu yüzden ben birkaç meslek lisesi dışında çok önermiyorum. Ayrıca YKS çalışmaya da daha fazla vakti olur bu liselerde, meslek lisesinde staj vb. uğraşacak.

İyi ve yüksek puanlı meslek liselerinde okumak elbette mantıklıdır, ancak staj vb. uğraşmak biraz yorucu olabilir. Özellikle mühendislik hedefleyecek bir adayın önceliği üniversite sınavına hazırlanmak olmalı.

Anadolu lisesinde durmak daha mantıklı çünkü 2,5 senedir HTML üzerinde yazılımla uğraşıyorum Vaktimi daha iyi ayırıyorum diyebilirim. Ama dersine daha iyi yoğunluk verirsen Üniversite'de Harita ve Kadastro ve Yazılım üzerine gidebilirsin. Çünkü artık Lise mezunlarını işe bile sokmuyorlar lisans istiyorum diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…