Yazılım için hangi liseye gidilmeli?

Şu anda okuduğum universitede daha if i anlayamamış anlamak için günlerdir video izleyen insanları görüyorum ben meslek lisesine gittiğim için bana çok kolay geliyor meslek lisesi okursa ve bir şekilde bilgisayar programcılığı veya mühendisliğine girerse 1 0 önde başlar temel seviyesi hocalar sayesinde atılmış olacak çünkü normal bir liseye giderse kendi başına öğrenmesi bir hocasan öğrenmesine kıyasla daha zor olur.

Hocam bu bir ön yargidir meslek liseleri o kadar tekinsiz bir yer değil tabii olanlar olabilir oturduğunuz yere bağlı ama benim gittiğim lisede 4 yıl okudum yılda 1 kez falan büyük bir olay gördüm gayet sakin bir ortam benim abim Anadolu'da okudu bir çocukla kavga etti polislik olduk abim okula yürüyerek giderdi çocuk tekinsiz olduğundan arabayla gitmeye başlamıştı benim gözümde de Anadolu liseleri tekinsiz yani.

Yani temel oluşturmak açısından olabilir ancak Meslek Lisesi’nden mezun olup mühendislik kazanmak kolay değil. Yani belli başlı fen liseleri ile yarışan meslek liseleri de var, ancak genel çoğunluğa bakınca biraz meslek liselerinin durumu belli. 2 yıllık Bilgisayar Programcılığı için demiyorum ben, ancak Bilgisayar Mühendisliği bölümünde pek meslek lisesi mezununa denk gelmedim. Yani hedefi 2 yıllıkla sınırlamayıp daha yüksek tutmak lazım bence. Bilgisayar Mühendisliği için de illaki meslek lisesi mezunları da vardır ancak genel çoğunluk dediğim gibi anadolu veya fen lisesi mezunu oluyor. Bu yüzden ben birkaç meslek lisesi dışında çok önermiyorum. Ayrıca YKS çalışmaya da daha fazla vakti olur bu liselerde, meslek lisesinde staj vb. uğraşacak.

Hocam meslek liselerinde bölüm sınavları haricinde genel kültür sınavları daha rahat oluyor. Bir de meslek liselerinde artık eskisi gibi kavga olmuyor ama dediginiz gibi ortalaması düşük olan meslek liselerinde ders işlemek zor oluyor.

İyi ve yüksek puanlı meslek liselerinde okumak elbette mantıklıdır, ancak staj vb. uğraşmak biraz yorucu olabilir. Özellikle mühendislik hedefleyecek bir adayın önceliği üniversite sınavına hazırlanmak olmalı.

Anadolu lisesinde durmak daha mantıklı çünkü 2,5 senedir HTML üzerinde yazılımla uğraşıyorum Vaktimi daha iyi ayırıyorum diyebilirim. Ama dersine daha iyi yoğunluk verirsen Üniversite'de Harita ve Kadastro ve Yazılım üzerine gidebilirsin. Çünkü artık Lise mezunlarını işe bile sokmuyorlar lisans istiyorum diye.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı