Yazılım için laptop önerisi

osman1929

Femtopat
Daha fazla  
PC mühendisliği okuyorum. Evde güzel bir sistemim var ama dışarıda da kullanmam gerekiyor. Masaüstünü yeni dizdim o yüzden maddi olarak pek içaçici durumda değilim. Sadece kod işlerinde kullanilacak extream bir beklentim yok oyun vs oynamam. Dediğim gibi sadece dışarıda yazılım işleri için kullanilacak. Bu durumlardan mütevellit olabildiğince minimal bütçelerle bu işi halletmek istiyorum. Sıfır laptop alabileceğimi düşünmüyorum 2. el aklimdan geçti. Sizlerin öneri tavsiye ya da uyarmak istediğiniz bir nokta varsa seve seve dinlerim.

Teşekkürler...

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçeniz nedir?

Yanlış konu açmadan ceza yemistim yazamadim hocam.
Bütçe en minimal şekilde olmasi lazim yeni 5070'li sistem dizdim maddiyat biraz sıkıntılı.
20-25k civarı düşündüm 1 kuruş üstüne çikamam neredeyse.

Pardon hocam yanlış konu açmadan ceza yedim yazamiyordum.
Bende MacBook düşündüm hocam ama kafam karıştı biraz bazi uygulamaları çaliştirmiyor, para verip almamiz gereken toollar falan var gibi gibi nedenlerden aklim biraz karişti ama haricinde bataryasi işlemcisi vs olarak çok hoşuma gidiyor. Siz ne dersiniz?

Eğer mühendislik uygulamaları kullanacaksanız sanırım Apple konusunda uyumsuzluklar olabiliyor. Ama eğer sadece kod editörü açıp kod yazacaksanız herhangi bir laptop işinizi görecektir.

Bende böyle düşünüyorum.
Lakin iPhone 13 aldıktan sonra direk laptop olarak MacBook aldım.
Kimse bana Windows işletim sistemiyle MacOS'u kıyasyalamaz.
Windows oyun ve 3D render için kullanılıyor.
MacOS ise bambaşka bir dünya.
Hız, akıcılık, uzun ömürlülük. Windows gibi gereksiz çalışan hizmetler bile yok.

Bende böyle düşünüyorum.
macOS ise bambaşka bir dünya.
Hız, akıcılık, uzun ömürlülük. Windows gibi gereksiz çalışan hizmetler bile yok.

8 GB olan sistemde bana bir kişi 20 tane programın aynı açılıp kasmadığı bir Windows önersin?

Bende böyle düşünüyorum.
macOS ise bambaşka bir dünya.

2. el bakiyorum hocam M1 işlemcililer nasıl alirken nelere dikkat edeyim herhangi bir tavsiyeniz var mi? Bütçe 20k civarı gibi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
    Yukarı