Yazılım için laptop önerisi

osman1929

Femtopat
Daha fazla  
PC mühendisliği okuyorum. Evde güzel bir sistemim var ama dışarıda da kullanmam gerekiyor. Masaüstünü yeni dizdim o yüzden maddi olarak pek içaçici durumda değilim. Sadece kod işlerinde kullanilacak extream bir beklentim yok oyun vs oynamam. Dediğim gibi sadece dışarıda yazılım işleri için kullanilacak. Bu durumlardan mütevellit olabildiğince minimal bütçelerle bu işi halletmek istiyorum. Sıfır laptop alabileceğimi düşünmüyorum 2. el aklimdan geçti. Sizlerin öneri tavsiye ya da uyarmak istediğiniz bir nokta varsa seve seve dinlerim.

Teşekkürler...

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows ve macOS karşılaştırması yaparken başka bir işletim sistemi sunmak?

Hayır karşılaştırma yapmanıza saçma demedim. Bahsettiğiniz 20 uygulamayı aynı anda açma durumunun mantıksızlığından bahsettim. macOS sistemler Windows gibi çalışmaz mevcut RAM'in neredeyse tamamını kullanır ancak bunu çok verimli bir şekilde yapar. Yani siz 20 uygulamayı aynı anda açtığınızda 20'sinde de ağır işler yapmıyorsunuz. Pil, taşınabilirlik, pildeyken performans düşüşü olmaması, Apple telefon veya table ile uyumlu ekosistem gibi özelliklerden bahsetmeniz güzel ancak bu argüman günlük hayatta sık kullanılan bir durum değil hatta övülecek bir durum da değil.

Hayır karşılaştırma yapmanıza saçma demedim. Bahsettiğiniz 20 uygulamayı aynı anda açma durumunun mantıksızlığından bahsettim. macOS sistemler Windows gibi çalışmaz mevcut RAM'in neredeyse tamamını kullanır ancak bunu çok verimli bir şekilde yapar. Yani siz 20 uygulamayı aynı anda açtığınızda 20'sinde de ağır işler yapmıyorsunuz. Pil, taşınabilirlik, pildeyken performans düşüşü olmaması, Apple telefon veya table ile uyumlu ekosistem gibi özelliklerden bahsetmeniz güzel ancak bu argüman günlük hayatta sık kullanılan bir durum değil hatta övülecek bir durum da değil.

Konu övmek değil, yüceltmek hiç değil.

Kısaca Apple babamın malı değil ve hiçbir fanatiklik yapmıyorum. İyi olan beğendiğim özelliklerini söylememdeki ana temel sebep sadece uygulama açılış vs değil. Kendinizi güvende hissetmenizdir.

Mesela tarayıcıyı örnek gösterelim:
Tarayıcıyı indirirken, yüklerken, eklenti kurarken izin istiyor.
Windows'ta sadece izin istediği kurarken. Güvenlik farkı devasa?

Sanki hiçbir şey açık değilmiş gibi diski kullanmıyor:

Ekran Resmi 2025-12-23 12.24.13.png

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı