Yazılım için MacBook model önerisi

Neno Emir

Centipat
Katılım
25 Eylül 2022
Mesajlar
321
Merhaba yazılım mühendisliği okuduğum için laptop almak istiyorum. Ürünlerim genel olarak Apple olduğu için MacBook alacağım. Bütçem 40.000 TL fakat yüksek bütçeli bir MacBook laptop gerekmiyorsa kodlama vb. yapabilmek için uygun fiyatlı MacBook önerilerine de açığım. Kesinlikle 2. el vb. almayı düşünmüyorum. Apple'ın kendi sitesinden alacağım. Şimdiden teşekkür ederim.
Yazılımla uğraşan arkadaşlar yorum yapabilirse çok sevinirim.
 
Yani kardeşim biraz saçma soru olmuş. 10 yıl önceki modeli alsan gene kodlama yaparsın kodlama dediğin nedir ki? Benim bölümüm yazılım mühendisliği 7 yıl önceki modeli kullanan kız bir tanıdığım var çatır çatır yapıyor. Git o kadar paran varsa M.2 çipli modelden al keyfine bak.
 
Merhaba, bende yazılımla ilgileniyorum. Yakın zamanda bir MacBook alacağım, bütçemi ayarladım fakat belki bir fırsat çıkar diye bekletiyorum. Araştırmalarım sonucunda bana uygun cihazın M2 MacBook Air 16GB RAM 512GB SSD model olduğuna karar verdim. Dikkat edilmesi gereken 3 nokta var, 1- Kesinlikle 16GB RAM şart bence, 2- 512GB SSD'ye sahip M2 Air model cihazların 256GB SSD'li M2 cihazlara oranla daha iyi ve sorunsuz olduğunu öğrendim. 3- M serisi Air modellere çift ekran takılmıyor, çift ekran ile kullanma niyetiniz varsa pro modellere yönelmelisiniz.
 
Bende bunun 32RAM 1TB olanı var. 10CPU modelini al en az.

Düşünebilirsin:
 
Hem M1 MacBook Air hem de M1 Pro MacBook Pro 16" (32GB RAM) sahibi bir yazılım mühendisi olarak şunu söyleyebilirim ki; Fark sandığınız kadar büyük değil.

Hatta bundan 2 önceki daily driver'ım 2017 MacBook Air'dı. IntelliJ üzerinde 500 class bulunan bir proje açmadığım sürece çatır çatır çalılıyordu.
 
Son düzenleme:
Hem M1 MacBook Air hem M1 Pro MacBook Pro 16" (32GB RAM) sahibi bir yazılım mühendisi olarak şunu söyleyebilirim ki; Fark sandığın kadar büyük değil.

Hatta bundan 2 önceki daily driver'ım 2017 MacBook Air'dı. IntelliJ üzerinde 500 class bulunan bir proje açmadığım sürece çatır çatır çalılıyordu.
Hocam sizi tebrik ederim güzel yazmışsınız.
😄
Eğer kod işlerin hafifse 2012 MacBook Pro bile işinizi görür.

@The Anorak
 
Buradaki model özel üretim. 4-12 hafta arası teslim süresi var. MacBook alırken teslim süresine kesinlikle bakın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı