Yazılım için MacBook önerisi

Skyguy

Hectopat
Arkadaşlar merhaba, yeni bir bilgisayar alacağım. Yazılım geliştiriciyim, şu anda genel olarak Visual Studio, Visual Studio Code, intelij, pgadmin, SQL server management Studio, dovker desktop gibi uygulamalar kullanıyorum.

Yukarıdaki programları sorunsuz kullanabileceğim bir bilgisayar arıyorum. Aynı zamanda günlük kullanımda da kullanacağım. Bütçe maksimum 16-17 bin TL, bu fiyatlara Air almak mantıklı mı? Daha önce macOS kullanmadım, Windows olarak da bir Lenovo model var aklımda.

Macbook air
Lenovo Yoga Slim 7 Pro

Günlük kullanımda-yazılımda bu iki cihazdan hangisini daha mantıklı duruyor? Tavsiye verebilirseniz sevinirim.

M1 chipli MacBook'ta Intel kadar rahat Windows çalıştırmak mümkün değil. SQL Server Management Studio çalıştırmak sorun olabilir.

Visual Studio for Mac de Windows'taki Visual Studio'dan çok farklı bir ürün.

Özellikle Microsoft araçlarını kullanacağınız için Lenovo daha mantıklı gibi duruyor.

MX450 ve H serisi Intel islemci bence gereksiz eger yalnizca yazilim gelistireceksen.
Oyun da oynanmaz zaten. Neden H serisi islemciye MX serisi GPU koyuyor ureticiler anlamak zor.

Eger cok custom programlama yapmiyorsan M1 uyum sorunu yasamazsin. Ben calistigim bir kac repository'de sorun yasiyorum yalnizca M1 sebebiyle. Genelde uyumlu, Rosetta yuzunden performans kaybi olsa da is goruyor. Bu ikili arasinda benim tavsiyem Air olur.

O da 16GB, Docker dedigine gore virtualization yapiyorsun ve 16GB kesmez ilerde, upgrade de edilemiyor soldered oldugu icin. Ona gore karar ver.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı